Biznisz

2023.10.03. 11:31

Eladták a drogot, ebből élt meg a karácsondi páros

A nőt és a férfit az ügyészség kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével vádolja.

Heol.hu

A Büntető Törvénykönyv rendelkezése szerint, aki új pszichoaktív anyagot kínál, átad, forgalomba hoz vagy azzal kereskedik, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A Gyöngyösi Járási Ügyészség most egy ilyen bűncselekmény miatt indult bűnügyben emelt vádat.

Dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész kedden arról tájékoztatta portálunkat, hogy a vád szerint egy karácsondi nő és egy férfi 2021 augusztusától nagyjából egy éven keresztül új pszichoaktív anyag különböző személyeknek történt eladásával jutott rendszeres anyagi haszonhoz. A tettestársak egy-két pakkos kiszerelésben, adagonként 0,2-0,3 gramm mennyiségben és 500-1000 forint értékben árulták az anyagot a településen. A nő az új pszichoaktív anyag értékesítése során összesen 239 ezer forinthoz, még férfi társa összesen 86 ezer forinthoz jutott.

A nőt és a férfit az ügyészség kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével vádolja. A nő letartóztatásban, a férfi szabadlábon várja a bíróság előkészítő ülését.

A Gyöngyösi Járási Ügyészség most benyújtott vádiratában mértékes indítványt tett arra az esetre, ha a vádlottak az előkészítő ülésen beismerik a terhükre rótt bűncselekmény elkövetését és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról. A nő esetében az ügyészség 2 év 6 hónap szabadságvesztés, 2 év közügyektől eltiltás, még társa esetén 1 év szabadságvesztés, 1 év közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta. A vádhatóság a vádlottak gazdagodása erejéig vagyonelkobzás elrendelésére is indítványt tett.

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: Shutterstock)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!