Felhívás

2023.10.18. 09:00

Figyelmesebben közlekedjenek az utakon, figyelmeztetnek a Heves vármegyei rendőrök

A Heves vármegyei rendőrök tanácsai a balesetek megelőzésére.

Heol.hu

Az elmúlt héten bekövetkezett közlekedési balesetekben egy járművezető, illetve két utas, úgy szenvedett sérüléseket, hogy nem használták a biztonsági övet. A legfőbb baleseti ok a sebesség hibás megválasztása miatt történt - hívta fel a figyelmet a rendőrség hivatalos honlapján.

A Heves vármegyei közlekedésbiztonsági helyzetének javítása, a balesetek megelőzése érdekében a rendőrök felhívják a figyelmet az alábbiakra:

  • Gépjárművet vezetve vagy abban utasként elöl vagy hátul tartózkodva, lakott területen kívül és belül egyaránt kötelező a biztonsági öv használata! Erre azért van szükség, mert egy baleset során ez az eszköz képes arra, hogy megakadályozza a gépjárműben tartózkodók járműből történő kiesését, illetve hogy az esetlegesen bekövetkező sérülések súlyossági fokát enyhítse.
  • Útkereszteződésben minden esetben tegyen eleget az elsőbbségadási kötelezettségének.
  • Mindig tartsa be az adott útra vonatkozó sebességhatárokat, illetve fontos, hogy az adott időjárási, látási és forgalmi viszonyoknak megfelelő sebességgel közlekedjen.

 

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában