Hónap fotója

2023.10.15. 21:31

Itt a hónap fotója: így mentették ki a siroki hasadékból a túrázókat

Ismét megválasztotta a katasztrófavédelem hónap fotóját.

Mint ahogy azt már portálunkon is megírtuk, szeptember 10-én, egy napos vasárnap délután családi kirándulásra indult két gyerek és két felnőtt. A siroki várat választották úti célnak, de a túra rossz fordulatot vett, mikor a köves tájon egy mély hasadékba szorultak, ahonnan se visszafelé, se lefelé nem tudtak tovább menni a sziklák miatt. A család a 112-es segélyhívó számon segítséget kért, megmentésükre pedig a pétervásárai katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói, illetve az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport egyik önkéntese érkezett. A tűzoltók egy beülőt használva, mentőkötél és dugólétra segítségével, sérülés nélkül hozták föl a bajbajutottakat a hasadékból. 

A hónap fotója
A hónap fotója
Forrás: Heves VMKI

A mentés közben Fejes Krisztián tűzoltó őrmester, beosztott tűzoltó készített pár fotót, közülük az egyik olyan jól sikerült, hogy a Heves vármegyei katasztrófavédelem a hónap fotójának választotta – ismertette portálunkkal Nagy Csaba vármegyei katasztrófavédelmi szóvivő.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában