Segítség véradással

2023.10.13. 09:30

58-an adtak vért Egerben és Gyöngyösön a katasztrófák csökkentésének világnapján

Az önkéntesek a világnapra emlékezve adtak vért, hogy segíthessenek.

Hornyák Réka

Idén is vért adtak a tűzoltók a Katasztrófák Csökkentésének Világnapján

Forrás: Heves VMKI

Idén is szervezett véradást a Magyar Vöröskereszt, az Országos Vérellátó Szolgálat Heves vármegyei intézménye és a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A katasztrófák csökkentésének világnapjára emlékezve az elmúlt években hagyományosan szerveznek véradást

Október 11-én, az egri katasztrófavédelmi kirendeltség épületében és Gyöngyösön, a Mátra Művelődési Központban 58 önkéntes jelent meg, hogy hozzájáruljanak a vérkészítményekre váró emberek mielőbbi felépüléséhez és gyógyulásához. Az önkéntesek közt volt a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársa, Zelei László tűzoltó alezredes is, aki pontosan 30. alkalommal adott vért. Az önzetlen segítségért a szervezőktől emléklapot vehetett át.  

Az Egyesült Nemzetek Szervezete 1989-ben döntött arról, hogy október második szerdája a természeti katasztrófák csökkentésének világnapja lesz. 2002-ben módosult az elnevezés, majd később, 2009-ben a dátum is, és október 13-át jelölték meg e világnapnak. Az események célja, hogy megemlékezzünk a természeti katasztrófák áldozatairól, hogy az emberek szerte a világon csökkentsék a katasztrófák okozta veszteségeket és felhívják a figyelmet, fontos megfékezni a rájuk leselkedő kockázatokat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában