Vádemelés

2023.11.23. 08:43

18 éves fiú állt bosszút haragosán, életveszélyesen megsebesítette Füzesabonyban

A támadó 18 éves fiú egy kalapácsszerű tárggyal állt bosszút Füzesabonyban.

Heol.hu

A füzesabonyi presszó előtt akadt komoly nézeteltérés

Forrás: Egri Járási Ügyészség

A 18 éves fiú hátulról, észrevétlenül ütötte le a sértettet egy füzesabonyi presszó előtt. A vád szerint a vádlott és a sértett között 2021 tavaszának egyik estéjén vita alakult ki, mely során a sértett egy üres üveggel fejbe dobta a vádlottat, aki fenyegető üzenetek kíséretében elhagyta a helyszínt - közölte portálunkkal dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész. 

A fiatalkorú terhelt pár perc múlva rokonaival tért vissza az egyik füzesabonyi presszóhoz, majd hátulról, észrevétlenül haragosához futott, akit egy kalapácsszerű tárggyal egyszer, nagy erővel fejen ütött, mintegy viszonozva a korábban kapott támadást. A fiú ezután távozott a tetthelyről. Az ütés hatására a sértett összeesett, elszenvedett súlyos koponyasérülései miatt pedig életveszélyes állapotba került. Az elkövetés körülményei alapján súlyosabb, halálos eredménnyel járó sérülések reális lehetősége nem állt fenn. Az ügyben a Heves Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a fiatalkorúval szemben - részletezte a helyettes sajtószóvivő ügyész. 

Kiemelte, a vádiratában a főügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság az előkészítő ülésen kettő év javítóintézeti nevelést rendeljen el az elkövetővel szemben, amennyiben a bűnösségét a váddal egyezően beismeri. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában