Vita

2023.11.24. 10:19

Így állt bosszút egy férfi a volt főnökén Egerben

Az Egri Járási Ügyészség emelt vádat az ügyben.

Heol.hu

A vád szerint egy egri férfi 2022 novemberét megelőzően egy helyi cég alkalmazottja volt, ekkor azonban a vádlott kapcsolata pénzügyi elszámolási vita miatt megromlott a cég vezetőjével. A munkája során a férfi feladata volt a kft. internetes oldalának szerkesztése, így rendelkezett az oldal kezeléséhez szükséges felhasználói névvel és jelszóval - tájékoztatta portálunkat dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

Hozzátette, a vádlott munkaviszonya 2022 novemberében megszűnt, majd távozott a cégtől, így nyilvánvalóan befejeződött számára a gazdasági társaság internetes oldalának kezelési jogosultsága is. A férfi ennek ellenére – a cégvezetővel való nézeteltérés miatt – a felhasználói nevével és jelszavával belépett az oldalra, ahonnan a munkavégzése során készített képeket törölte, így jogosulatlanul megváltoztatta a cég internetes oldalát.

Kiemelte, a járási ügyészség adat megsértésének bűntettével vádolja a cég korábbi munkavállalóját. A vádhatóság vádiratában vele szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

Törvény 
A Büntető Törvénykönyv szerint, aki információs rendszerben lévő adatot jogosulatlanul vagy jogosultsága kereteit megsértve megváltoztat, töröl vagy hozzáférhetetlenné tesz, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában