Elszaladt, de elkapták

2023.12.08. 13:43

Kirabolta idős munkáltatóját a kegyetlen nő Hevesben, több százezret zsákmányolt

Egy járókelő tartóztatta fel a gyanúsítottat a rendőrök kiérkezéséig.

Heol.hu

Az Egri Járási Ügyészség a napokban állított bíróság elé egy nőt, aki 2023 nyarán ház körüli munkára ajánlkozott egy 88 éves siroki férfinak - tájékoztatta portálunkat pénteken dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

Mint a közléséből kiderült, a nő ősszel felmérte az ingatlant, megfigyelte a férfit, megismerte a napirendjét, majd október közepén lopási céllal bement a házba, ahol értékek után kutatott, és 150 ezer forint vett magához, amikor meglepetésére a sértett hazaért. A nő és a férfi között dulakodás alakult ki, de a nő fizikai fölényét kihasználva a sértett kezét hátra csavarta, majd a zsebéből további 150 ezer forintot vett el. A gyanúsított elszaladt a házból, de a sértett segélykiáltását egy járókelő meghallotta, aki a gyanúsítottat a rendőrök kiérkezéséig feltartotta.

A járási ügyészség a bűncselekmény elhárítására koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével vádolta a korábban büntetett nőt.

A járásbíróság az ügyészség feljegyzésében foglaltakkal egyezően állapította meg a tényállást és a nő büntetőjogi felelősségét, ezért vele szemben 6 év 4 hónap szabadságvesztést és 7 év közügyektől eltiltást szabott ki. A bíróság döntésével szemben a vádhatóság a vádlott terhére, a büntetés súlyosítása végett fellebbezést jelentett be. Az ítélet ellen a terhelt és védője is fellebbezett – felmentés és enyhítés miatt –, ezért a döntés nem jogerős.

Dr. Gubala Ádám Miklós arról is beszámolt, hogy a Büntető Törvénykönyv szerint, aki idegen dolgot jogtalan eltulajdonítás végett úgy vesz el mástól, hogy evégből valaki ellen erőszakot, illetve az élet vagy a testi épség elleni közvetlen fenyegetést alkalmaz, vagy öntudatlan vagy védekezésre képtelen állapotba helyezi bűntett miatt két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Súlyosabban büntetendő, ha a rablást a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére követik el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában