Bűncselekmény

2023.12.21. 09:10

Megtetszett a fiataloknak egy rendőrt ábrázoló tábla a Mátrában, ellopták

Jó bulinak tűnt a rendőrtábla meglovasítása a Mátrában.

Heol.hu

A rendőrt ábrázoló tábla, amelyet eltulajdonítottak

Forrás: Egri Járási Ügyészség

A Gyöngyösi Járási Ügyészség kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat két fiatal felnőttel szemben, akiknek megtetszett az út szélére kihelyezett műrendőr - tájékoztatta portálunkat dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

A vád szerint a tettestársak 2023 nyarán az esti órákban Mátrafüred azon pontjára mentek, ahol korábban látták az oda a rendőrség által kihelyezett, sebességmérést végző rendőrt ábrázoló, életnagyságú műanyag táblát. A vádlottak a náluk lévő szerszámokkal a táblát rögzítő csavarokat kilazították, majd a bábut az egyikük kocsijába tették, és azt közösenegy gyöngyösi garázsba szállították. A vádlottak a táblát a garázs szerelőaknájában rejtették el - részletezte a helyettes sajtószóvivő ügyész.

A gyöngyösi garázs szerelőaknájában rejtették el a táblát a fiatalok
A gyöngyösi garázs szerelőaknájában rejtették el a táblát a fiatalok
Forrás: Egri Járási Ügyészség

Hozzátette, a tábla százezer forintot meghaladó értékkel bír. A vádiratában a járási ügyészség pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a tettük súlyát át nem gondoló fiatalokkal szemben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában