Ügyészségi

2023.12.05. 14:40

Részegen vezetett az egri nő, nagy galibát okozott

Az Egri Járási Ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat egy egri nő ellen.

Heol.hu

A vád szerint a nő idén augusztusban a város egyik forgalmas utcájában vezetett ittasan, majd emiatt letért az útról, ahol egy ott parkoló autónak ütközött. A baleset következtében a vádlott autója felborult - ismertette portálunkkal kedden dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

Mint közölte, a balesetben személyi sérülés nem történt.

A vádlott vezetői engedélye a bűncselekménnyel összefüggésben a helyszíni rendőri intézkedés során nem került elvételre. A vádlott a vezetői engedélyét – a közlekedésigazgatási hatóság – külön felhívására adta le az illetékes hatóságnál.

A járási ügyészség vádiratában pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt. Utóbbi büntetés esetében azzal, hogy annak tartamába a bíróság számítsa bele a vezetői engedély hatóságál történő leadásától eltelt időt.

dr. Gubala Ádám Miklós arról is beszámolt, hogy az ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségét alapesetben két évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni a törvény. Ez súlyos közlekedési bűncselekmény, amelynél a törvény szigorú rendelkezése folytán főszabály szerint kötelező a járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabása is. Az eltiltás tartamába történő beszámítás egyik esete, ha az elkövető külön felhívásra leadja a vezetői engedélyét a közlekedési hatóságnál.

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: Shutterstock)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában