Voltak bajok

2023.12.01. 12:46

Sok gondot okozott a hó, de lángoló házhoz is vonultak a tűzoltók csütörtökön Hevesben

Csütörtökön 11 segélyhívás érkezett a Heves vármegyei katasztrófavédelem műveletirányítási központjába. Az 1 tűzesetet és 9 műszaki mentést 10 hivatásos és 1 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 1 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Heol.hu

Lakhatatlanná vált az épület Tarnazsadányban

Forrás: Emődi István tűzoltó őrmester - Hevesi KVŐ

A Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság pénteken összegezte a csütörtöki történéseket, amelyek zömmel az egész napos havazásból adódtak. Beszámoltak arról, hogy kora délután egy autó villanyoszlopnak ütközött Egerben a Külsősor úton. Az egri hivatásos tűzoltók áramtalanították a kocsit, a balesetnek nem volt sérültje. Ugyancsak Egerben elakadt két autó a Ráchegy utcában délután.  A város hivatásos tűzoltói segítettek a forgalmat akadályozó autóknak a továbbhaladásban.

Már délután egy autó az árokba csúszott és az útra lógott Noszvaj határában. A szomolyai önkéntes tűzoltók mentették ki az autót és szüntették meg az akadályt. Kora este Egerben a Kertész úton egy autóbusz akadt el. A város hivatásos tűzoltói segítettek a busznak folytatni útját.

Írtak arról is, hogy a vármegyei tűzoltók ötször vonultak kidőlt és veszélyesen megdőlt fák miatt éjszaka. A Tura és Zsámbok, Egerbakta és Bátor, Zsámbok és Tóalmás közötti utakon, Egerben a Bródy Sándor úton, illetve Erdőtelken az Érsor utca és Bajcsy-Zsilinszky utca kereszteződésében lógó ágak, útra dőlt fák akadályozták a forgalmat, veszélyeztették a gyalogosokat, parkoló autókat. A tűzoltók motoros láncfűrészekkel avatkoztak be és távolították el a fákat.

A havazásból adódó mentések mellett egy tűzesethez is riasztották a tűzoltókat: a katasztrófavédelem közlése szerint egy családi ház huszonöt négyzetméteres szobájában berendezési tárgyak égtek reggel Tarnazsadányban, a Szent Antal úton. A gyöngyösi és hevesi hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a tüzet, az eset során az épület lakója nem sérült meg. A tűzben az épület lakhatatlanná vált. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!