Hóhelyzet

2023.11.30. 12:09

Autók törnek, nem lehet közlekedni Egerben olvasónk szerint + videó

A csütörtöki havazás miatt több településen is fennakadások vannak. Az egri belváros meredek utcája járhatatlan – számolt be olvasónk.

Szabadi Martina Laura

Csak araszolni lehet a Mekcsey utcában

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Frissítés:

20:10

Tekintsd meg galériánkat a csütörtöki napról.

 

19:48

Egy fejsérült beteghez gyalog mennek a mentők, a hó lassítja a mentést.

 

18:53

Több hevesi járásban is vörös riasztás lépett érvénybe.

 

18:52

Szilvásvárad térségében is belassult a forgalom, Szaniszló László polgármester szerint ez a téli időszakra föl nem készített autók, felelőtlen sofőrök miatt történt. Szilvásváradról Bélapátfalva felé alakult ki torlódás, sor, amelyben megállás után nehéz volt elindulni. Délután három óra körül a hókotrók is elértek a térségbe, így a torlódások megszűntek. A helyi önkéntes tűzoltóságnak nem kellett beavatkoznia baleset miatt, de helyben, belterületen kellett árokból nyári gumis autót kihúzni traktorral. A helyközi buszok is jártak, késésekkel, a nehezebb terepen, Ózd felől is érkeztek buszok. A községben a havazás elállt, most már eső hull.

17:15

Sirok-Kőkútpuszta után káosz alakult ki.

 

16.40

A Mátrában is durva a hóhelyzet. Bokáig ér a hó az utakon:

 

16:20

Nem közlekednek a buszok menetrendszerűen Egerszólát felé: Olvasónk arról tájékoztatta portálunkat, hogy csütörtökön délután két órától áll a buszközlekedés Eger és Egerszólát között, de a Volán egyebekről is beszámolt.

 

15:55

Sok a baleset, a havazás folyamatos gondot okoz Egerben és a környékén is. Egerbakta felé például a nagyobb járművek, teherautók nehezen vagy egyáltalán nem tudtak haladni.

 

15:20

Újabb gondokat okoz a havazás Heves vármegyében: csütörtök délután egy órakor érkezett a bejelentés, hogy Egerben, a Külsősor úton egy autó ütközött egy villanyoszlopnak. 

 

15:00

Olvasónk azt írta, Gyöngyöstől Mátrafüredig be van havazva az út, lassan haladnak a buszok és az autók is. Az Országos Meteorológiai Szolgálat Ónos eső veszélye miatt Másodfokú (narancs) riasztást adott ki Heves vármegye területére.

 

14:30

Olvasóink azt írják, hogy Noszvajon és Felsőtárkányban a Vár-hegy felé is problémás a közlekedés. Más arról számol be, hogy Egerben a Vécsey Sándor utca felé sem érdemes menni és a volt kemping területén a magasabban fekvő utcákat sem lehet megközelíteni. 

13.25

A vasúti közlekedésben is fennakadásokat okozott a havazás. Füzesabony állomáson váltóállítási gondok lassítják a vonatközlekedést. Emiatt a Füzesabony-Eger vonalon közlekedő Agria InterRégió és az Eger–Debrecen közötti InterRégió vonatok körülbelül 30 perces késéssel közlekednek.

12.42

Baleset történt Egerben a havazás miatt csütörtökön, a kora délutáni órákban. A Bercsényi utcában egy autó megcsúszott, és a kerítésnek ütközött. 

12.30

Munkatársunk a helyszínen járt csütörtökön kora délután, és meg is örökítette a közlekedési helyzetet. Mint a videón és a fotókon is látható, a Mekcsey utcában csak araszolni lehetett délután 12 óra 30 perc környékén. 

 

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Korábban írtuk:

Csütörtökön 9 óra után kezdett havazni Egerben. Olvasónk tájékoztatása szerint a Mekcsey utca járhatatlan a hótól, autók törtek össze a délelőtt folyamán.

Mint fogalmazott: teljes a káosz. Olvasónk arról is beszámolt, hogy az első hókotró nem sokkal dél előtt érkezett meg. Egy másik olvasónk arról számolt be, hogy a Hajdúhegyen a Csokonai utcától feljebb nem közlekedik a helyi járat a hó miatt. A Sas útról is azt jelezték az olvasóink, hogy több ráfutásos baleset történt, csúszik az út.

 Kérjük, ha önök is rendelkeznek hasznos információval a hóhelyzetről egerben, akkor írják meg a [email protected] címre vagy küldjenek üzenetet a Facebookon. Cikkünket frissítjük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában