Bekeményített az időjárás

2023.11.30. 18:43

Kiadták a vörös riasztást: nagy mennyiségű ónos eső csap még le estig Hevesben

Zord idő vár ránk a következő órákban. Jégpáncéllá válhatnak az utak.

Heol.hu

Ha a havazásból és az abból fakadó kellemetlenségekből nem lett volna elég vármegyénknek, csütörökön késő délután piros riasztást léptettek érvénybe több járására is.

Ezek a következők:

  • Hatvani járás
  • Gyöngyösi járás
  • Pétervásárai járás
  • Bélapátfalvai járás
  • Egri járás

A Füzesabonyi és a Hevesi járásban kettes fokozatú, narancssárga színű riasztás van érvényben.

Forrás: met.hu

A katasztrófavédelem is felhívta Facebook-bejegyzésében a figyelmet a több órás ónos esőre. Mint írták, az érintett területeken tartós, több órás ónos eső várható. A csapadékmennyiség meghaladhatja az 5 millimétert. Amennyiben az OMSZ visszavonja az ország területéről a harmadfokú riasztást, vagy egyéb időjárási veszély miatt ad ki újabb riasztást, arról újabb közleményt adnak ki. 

Mint arról korábban beszámoltunk, az ónos eső miatt aggódhatunk csütörtökön

Intenzíven esett napközben a hó Gyöngyösön, járták a várost a Városgondozási Zrt. munkagépei az utak tisztítása érdekében. A városgondozás már reggel felhívta a figyelmet a közösségi oldalán arra, hogy a meteorológiai előrejelzések szerint Gyöngyösön és környékén a kezdeti havazás a nap során fokozatosan ónos esőbe fordulhat át.  

Hevesben egész nap havazott. Egerben és környékén döcögősen megy csak a tömegközlekedés. A nap krónikáját itt gyűjtöttük össze. Várjuk az olvasói beszámolókat, fotókat, videókat a [email protected]

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!