Tél

2023.11.30. 16:05

Napközben havazott, de ónos esőre is válthat az időjárás Gyöngyösön + fotók

A fehér lehelben szép a város, de a biztonságos közlekedéshez takarítani kell az utakat.

Szabó István

Az év első hóesése Gyöngyösön

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Intenzíven esett napközben a hó Gyöngyösön, járták a várost a Városgondozási Zrt. munkagépei az utak tisztítása érdekében. A városgondozás már reggel felhívta a figyelmet a közösségi oldalán arra, hogy a meteorológiai előrejelzések szerint Gyöngyösön és környékén a kezdeti havazás a nap során fokozatosan ónos esőbe fordulhat át. 

– Munkatársaink sok év tapasztalatával segítik az elkövetkező napok biztonságos közlekedését! Elsőnek a hidak és a körforgalmak kerülnek sorra, aztán pedig a forgalmasabb utak. Azonban a lakosságnak is ki kell venni részét, az ingatlantulajdonosok feladata az ingatlan 5 méteren belüli területén lévő járdák síkosságmentesítése! – hangsúlyozta a Városgondozási Zrt.

A cég téli felkészülést több nappal ezelőtt elkezdte, a város több pontján kihelyezték azokat a tárolókat, amelyekben síkosságmentesítő anyag található. Arról már portálunkon is beszámoltunk, hogy idén több mint 60 tonna útszórósóval, 40 tonna apró zúzalékkal és 2 tonna bárhol használható, környezetre nem veszélyes útkálival készült a téli síkosságmentesítésre a gyöngyösi Városgondozási Zrt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!