Betemetett város

2023.11.30. 19:47

Gyalog mennek egy fejsérülthöz a mentők a behavazott Egerben

A városgondozás ügyvezetője tájékoztatta a közgyűlést. Napközben 7 járművel takarították az utakat.

Szabadi Martina Laura

Bódi Zsolt képviselő a közgyűlés közben este 7 óra után jelezte, hogy a Tiba utcán keresztül a Ludányi utcába egy fejsérült beteghez gyalog mennek a mentők információi szerint, a hótól ugyanis nem tudnak feljutni.

– Legyenek szívesek azonnal szóljanak a városgondozásnak, mert Felnémetre még nem jutottak ki a hókotrók – kérte Bódi Zsolt, majd összeszólalkozott Spisák György aljegyzővel, mivel úgy tűnt számára, hogy az aljegyző a felszólalásán nevet.

Minczér Gábor elmondta, azt az információt kapták a cégtől, hogy a teljes gárdával folyamatosan dolgoznak, senki nem ment haza. Az összes gép dolgozik.

Megkérdeztük a mentőszolgálatot is az esetről. Deutsch Ákos megyei vezető mentőtiszt elmondta: valóban nem tudott felmenni a Tiba utcai emelkedőn a mentőautó a Ludányi utcába csütörtök este hat óra után, de a sérültet nem hagyták ellátatlanul. Bajtársai gyalogosan közelítették meg a helyszínt és a beteget biztonságban kórházba szállították.

A csütörtöki havazással kapcsolatos híreinket itt gyűjtöttük össze.

Eged Renátó a Városgondozás Eger ügyvezetője tájékoztatta a képviselőket a közgyűlésen a hóhelyzetről nem sokkal este nyolc után.

– Körbe jártam a várost személyesen az elmúlt 1,5 órában. Az utak fel vannak sózva, fennakadást nem tapasztaltam. Folyamatosan takarítjuk az utakat, napközben 7 járművel, majd 3 géppel, éjjel pedig szintén 2 járművel dolgozunk folyamatosan a városban – közölte. – Reggel újrakezdik a kollégák a nagyobb gépszámmal és kézi erővel is. Azt láttam, hogy jelenleg utak nincsenek rosszabb állapotban, mint a közúthoz tartozók. Voltunk a Rudivár utcában Farkas Attila alpolgármester jelzése nyomán, továbbá Felnémeten is, a Tiba utcai beteg pedig az ellátást megkapta, 2 házzal odébb tudott megállni a mentőszolgálat autója. A mai lakossági bejelentések száma 10 alatt van –  ismertette Eged Renátó.

Bódi Zsolt javasolta, hogy a Sánc utcában a jövőben helyezzenek el egy só tárolót, hogy ne kelljen várni a járművekre. Mint mondta, vannak ott jó szándékú polgárok akik maguk is megkezdenék a munkát.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában