Borzalmas

2024.01.21. 17:05

Halott baba a játékok között; csecsemőgyilkosság Hevesben

Az elmúlt négy évtized kiemelkedő és tanulságos bűnügyei Heves vármegyében.

Dr. Szalay Zoltán

Ebben az évben már másodszor történt hasonló tragédia megyénkben. Alig néhány hónapja számoltunk be arról a hatvani esetről, amelyben egy tizenéves leányanya a kukában hagyta az éppen akkor született csecsemőjét. Ezúttal egy háromgyermekes asszony okozta újszülöttje halálát.  Minderről az 1986. július 2-i számában írt a Heves Megyei Hírlap jogelődje, a Népújság. 

A tragikus esetről szóló híradás ekképpen kezdődött: az események az elmúlt hét péntekén gyorsultak fel, amikor kora reggel „kivérzés” miatt szállították az egri kórházba a 29 éves K. L.-né M. T.-t, a Mátra Volán anyagkönyvelőjét. Az andornaktályai lakost megvizsgálva, az orvosok megállapították, hogy pár napja szült a nő. 

Az első kérdés nem is lehetett más, mint hogy: hol van az újszülött? Feleletet azonban nem kaptak. Azonnal értesítették a rendőrséget, s megkezdődött a hatósági vizsgálat az ügyben. A fiatalasszony négyszemközt csak az ügyésznek volt hajlandó elárulni, hogy hová rejtette el a negyedik gyermekét. Pontosabban a holttestét... 

A megyeszékhely melletti községben, a Rákóczi utca 233. számú családi házban – itt laktak K.-ék –, az egyik szoba szekrényében bukkantak rá a négy napja ott lévő tetemre. Az asszony június 24-én „adott életet” az egészséges, életerős, két és fél kilós kicsinek. Bevallása szerint a szülés után elvesztette eszméletét. Mikor magához tért, mondta, első cselekedeteiről nem tud számot adni. Csak arra emlékszik, hogy a kis testet bepólyálta, egy terményes nejlonzsákba rakta, és eldugta a szekrény aljára, gyermekeinek a játékai közé. 

K. L.-né – akinek legkisebb gyermeke akkor még csak 13 hónapos volt – nem volt képes (vagy nem akart?) magyarázatot adni arra, miért követte el a szörnyű bűncselekményt. Azt azonban elismerte, tudatosan titkolta terhességét! Ehhez társult a környezetében lévők elképesztő figyelmetlensége: ha el lehet hinni, nem vették észre az asszony állapotát! 

A három szülöttjét nevelő, a negyedik kisbabáját megölő anyát előzetes letartóztatásba helyezték, s emberölés bűntette miatt folytatták vele szemben az eljárást. 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Heves Megyei Hírlap)
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában