Bűncselekmény

2024.02.08. 08:41

Hosszú időre börtönbe mehet a gyöngyösi vasútállomás réme

A Gyöngyösi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki alig egy hónap leforgása alatt több embert is kirabolt a városban.

Heol.hu

Az első rablás helyszíne

Forrás: Egri Járási Ügyészség

A vád szerint a férfi 2023 nyarán az egyik gyöngyösi vasútállomás átjárójában cigarettát kért az ott várakozó két sértettől. Egyikük adott is egy szálat a vádlottnak, aki azonban ezzel nem elégedett meg és a nála lévő tüskés, mintegy 1 méter hosszúságú, a végén inggel becsavart bottal fenyegetően lépett fel, az eszközt ütésre emelte, és további cigarettát, valamint egyéb értékeket – készpénzt és mobiltelefont – követelt a vonatra várakozóktól. A vádlott végül két doboz cigarettát és kétezer-ötszáz forint készpénzt szerzett meg- tájékoztatta portálunkat dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

Ezt követően a férfi hagyta az érkező vonathoz távozni a sértetteket. A másik alkalommal – kevesebb, mint egy hónappal később – a vádlott a hajnali órákban a másik gyöngyösi vasútállomáson odament a padon ülő sértetthez, és nőt ajánlott neki 3 ezer forintért, melyet a férfi visszautasított. A vádlott azonban ebbe nem nyugodott bele, később visszament a sértetthez, és már minden indok nélkül pénzt és telefont kért tőle. Mivel a férfi ezzel sem ért célt, újra megkörnyékezte a sértettet, de ekkor már őt erőszakkal a nyakánál fogva a földre rántotta, és ott húzni kezdte. A megtámadott személy az erőszak hatására átadta a rabló részére a nála lévő 600 forintot - részletezte a helyettes sajtószóvivő ügyész.

Dr. Gubala Ádám Miklós hozzátette, a járási ügyészség a különös és többszörös visszaeső férfit kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével és egy alapeseti rablás bűntettével vádolja. A rabló letartóztatásban várja a bíróság előkészítő ülését. A Gyöngyösi Járási Ügyészség a most benyújtott vádiratában mértékes indítványt tett arra az esetre, ha a vádlott beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról. Az ügyészség tizenegy év szabadságvesztés és – a maximálisan kiszabható – tíz év közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában