Trükkös

2024.02.29. 16:45

Játékfegyverrel rabolt a férfi a Mátrában

Cigarettát és pénzt próbált szerezni álfegyverrel.

Heol.hu

Műanyag játékpiztollyal próbált rabolni a nógrádi férfi

Forrás: police.hu

Tamás-Kovács Andrea, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense a nool.hu-nak elmondta: február 25-én, vasárnap, a kora esti órákban az elkövető megszólított egy buszról leszálló férfit a településen, majd cigarettát és pénzt kért tőle.

– Amikor a sértett közölte vele, hogy nem dohányzik, és pénz sincs nála, a fiatal elővett a kabátzsebéből egy fekete fegyvert, vagy annak utánzatát, és a csövét a föld felé tartva megismételte követelését, azonban ismét elutasították. Időközben egy járókelő is a helyszínre érkezett, és felszólította a rablót, hogy hagyja békén a sértettet, mire a férfi a fegyvert, vagy annak utánzatát rózsaszín szatyrába tette, és távozott – közölte Tamás-Kovács Andrea a nool.hu-val.

Hozzátette, a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság munkatársai rövid időn belül elfogták a 22 éves tettest, és megtalálták nála a rózsaszín szatyrot, amelyben egy műanyag játékpisztoly is volt. A sajtóreferens arra is kitért, hogy a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya fegyveresen elkövetett rablás kísérlete miatt indított eljárást a férfi ellen, akit a nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki, őrizetbe vettek, majd kezdeményezték letartóztatását.

Hevesben is előfordult már, hogy játékfegyvert úgy használtak, mintha igazi lenne. Az M3-ason Kálnál tevékenykedő álrendőrnél is találtak játékfegyvert, de a 2021-ben Gyöngyösön garázdálkodó férfi is használt fegyvernek látszó tárgyat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában