Tárgyalásra utalva

2024.02.14. 16:52

Testi és szellemi fogyatékos is volt a négy éve történt rablás egyik áldozata

Nem fogadta el a bíróság a negyedrendű vádlott előkészítő ülésen tett beismerő vallomását, s az ügyet tárgyalásra utalta – tudtuk meg Hoszné dr. Nagy Tímea bírótól, az Egri Törvényszék sajtószóvivőjétől.

Sike Sándor

Korábban portálunk már megírta, hogy fiatalkorú K. R. és társai ellen csoportosan, a bűncselekmény felismerésre és elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmény miatt folyik büntetőeljárás az Egri Járásbíróságon. A negyedrendű vádlott vonatkozásában február 13-án tartott előkészítő ülést az elsőfokú bíróság.

A büntetőügynek öt vádlottja van, akik az Egri Járási Ügyészség váddokumentuma szerint négy éve, 2020. februárjában éjjel egy parkban együtt odamentek az ott szórakozó elsőrendű sértetthez, valamint  a testi és szellemi fogyatékosságban szenvedő másik sértetthez. Velük beszélgetésbe elegyedtek, lekötötték az áldozatok figyelmét, s mindeközben magukhoz vették a sértettek mobiltelefonjait, majd mindannyian elfutottak a helyszínről, és egy társasház lépcsőházában elbújtak az őket követő sértettek elől.

Később a vádlottak visszamentek a parkba, ahol összetalálkoztak az őket azóta is folyamatosan kereső két emberrel. A korábban eltulajdonított mobiltelefonok megtartása érdekében megtámadták és bántalmazták a sértetteket, aminek következtében mindkét megtámadott nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!