Katasztrófavédelem

2024.02.12. 17:59

Tűzoltók segítettek a mentősöknek bejutni egy bükkszéki házba

A hétvégén 14 segélyhívás érkezett a Heves vármegyei katasztrófavédelem műveletirányítási központjába. A 8 tűzesetet és 4 műszaki mentést 12 hivatásos és 1 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 2 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Heol.hu

Nagy Csaba vármegyei katasztrófavédelmi szóvivő hétfőn egyebek mellett arról tájékoztatta portálunkat, hogy szombat délelőtt a pétervásárai hivatásos és a bükkszéki önkéntes tűzoltók a mentőknek segítettek egy bükkszéki családi házba bejutni, melynek lakóját a mentők kórházba szállították.

Délután az egri hivatásos tűzoltók segítettek a mentőknek egy egri ingatlanba bejutni.

A katasztrófavédelmi szóvivő arról is beszámolt, hogy megrongáltak egy gázcsonkot egy elhagyott ház udvarán délután Kompolton, a Széchenyi utcában és emiatt szivárgott a gáz. A füzesabonyi hivatásos tűzoltók tapasszal csökkentették a szivárgás mértékét, valamint áramtalanítottak két közeli ingatlant. A gázszolgáltató szakemberei a szivárgást véglegesen megszüntették, az eset során senki nem sérült meg.

Nagy Csaba azt is hozzátette, hogy ugyancsak szombaton a vármegye tűzoltói hatszor vonultak szabadtéri tűzesthez. Kompolton, Ludas és Nagyfüged között, Kál, Hatvan és Gyöngyösoroszi határában gyulladt meg az elszáradt növényzet, hulladék és nádas. A tűzoltók vízzel és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. A legnagyobb tűzzel érintett terület nyolcezer négyzetméter volt.

( Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock )

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában