Tűzesetek

2024.03.01. 16:19

Megsérült gázcsonk miatt szivárgott a gáz Füzesabonyban

Csütörtökön 8 segélyhívás érkezett a Heves vármegyei katasztrófavédelem műveletirányítási központjába, közölte portálunkkal pénteken a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Heol.hu

Csütörtökön a 3 tűzesetet és 3 műszaki mentést 8 hivatásos és 2 önkormányzati tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 2 szándékosan megtévesztő jelzés is érkezett az ügyeletre.

  • Reggel a bélapátfalvai önkormányzati tűzoltók Balaton településen kis terülten égő növényi hulladékot oltottak el. 
  • A Domoszló és Markaz közötti útszakaszon egy útra dőlt fa akadályozta a forgalmat délelőtt, az akadályt a gyöngyösi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrészekkel szüntették meg. 
  • Délután a bélapátfalvai önkormányzati tűzoltók Mikófalva határában oltottak el kilencszáz négyzetméteren égő nádast. 
  • Megsérült egy gázcsonk Füzesabony Szent Imre útján, délután. A város katasztrófavédelmi őrsének tűzoltói pasztával megszüntették a szivárgást, a helyszínre a gázszolgáltató is vonult. 
  • Két személyautó ütközött Gyöngyösön az Alkotmány utcában délután. A balesetben egy parkoló autó is megrongálódott. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították az autókat, majd biztosították a helyszínt. Az eset során egy ember könnyű sérüléseket szenvedett. 
  • Tűz ütött ki egy negyedik emeleti, társasházi lakásban este Gyöngyösön, a Jószerencsét utcában. Egy szoba teljesen, egy másik részben kiégett, a tűz a konyhára is átterjedt, a többi helyiség pedig megtelt füsttel. A lángokat a város hivatásos tűzoltói vízsugarakkal oltották el, a tűz a többi lakásra nem terjedt át. Az egységek az oltási munkálatok közben egy gázpalackot is kivittek a lakásból, amelyet nem ért hőhatás. Az oltás idejére a társasházat kiürítették, összesen huszonnégy ember kényszerült ideiglenesen elhagyni az épületet. A mentők egy embert könnyű sérülésekkel kórházba szállítottak.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában