Megérte?

2024.04.14. 07:25

Éjjel tört rá áldozatára a férfi, hogy igazságot tegyen

Felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntett kísérlete és más bűncselekmény miatt – mint többszörös visszaeső – letöltendő börtönbüntetést kapott a vádlott, Z. Gy. az Egri Járásbíróságon tartott hétfői előkészítő ülésen. Erről az Egri Törvényszék sajtószóvivője tájékoztatta portálunkat.

Sike Sándor

Hoszné dr. Nagy Tímea bíró közlése szerint a bíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki önbíráskodás bűntettének kísérletében és lopás vétségében, ezért őt 2  év 8 hónap szabadságvesztésre és 3 év  közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte. A bíróság a szabadságvesztés végrehajtását börtön fokozatban rendelte végrehajtani, és egyúttal megállapította: a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az elsőfokú bíróság Z. Gy.-vel szemben húszezer forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el, kötelezte a vádlottat  28 ezer forint bűnügyi költség megfizetésre, illetve a szabadságvesztés tartamába beszámítani rendelte az előzetes fogvatartásban töltött időt.

Mint azt korábban megírtuk, a vádlott egy éjjelen – az általa jogosnak vélt pénztartozás érvényesítése végett – egy másik személlyel együtt bement a sértett lakóházába, s ott közölte a "felkeresett" emberrel, hogy a "fiacskája" gépkocsival fuvarozta őket az általuk megjelölt címre, azonban nem átallott több pénzt kérni a fuvarért, mint amennyit ők rászántak az útra. A vádlott a fuvardíj 10 ezer forint különbözetének a visszafizetését kérte. 

A sértett a vádlott felszólításnak nem tett eleget, mi több távozásra kérte látogatóit. A terhelt ekkor átment az utca túloldalán lévő lakóház udvarára, ott megragadott egy másfél méter hosszúságú és négy centiméter vastag vascsövet, azzal visszafutott a sértett lakóházához, amelynek vaskapuját több alkalommal az eszközzel megcsapkodta.

A kapudöngetés közben azzal fenyegette meg az udvaron álló sértettet, hogy ha nem ad neki pénzt, agyon fogja ütni. Ettől sem ijedt azonban meg a fenyegetett ember, hanem távozásra ösztökélte a vádlottat, aki el is ment a háztól. Távolléte azonban nem tartott hosszú ideig, 5-10 perc elteltével visszament, a nyitott ablakon át bemászott a szobába, odament a sértett ágya mellé, és az ágyról elvette a pénztárcáját, majd kiugrott a nyitott ablakon és távozott.

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában