Hétfőn tárgyalják

2024.04.21. 21:40

Kilenc szírt és egy nigériait csempészett volna, bíróság előtt kell felelnie

Vagyoni haszonszerzés végett elkövetett embercsempészet, valaminr egy 15 ezer forint értékű parfümteszter megszerzése érdekében elkövetett rablás bűntette. Egyebek között ezekben az ügyekben folyó büntetőeljárások szerepelnek az április 22-ével kezdődő hét – Egri Törvényszék jegyezte – tárgyalási jegyzékében.

Sike Sándor

Hétfőn tart előkészítő ülést az első fokon eljáró Hatvani Járásbíróság az I. V. ellen indult büntetőeljárásban, amelyben vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette és más bűncselekmény miatt kell felelnie a vádlottnak.

Embercsempészt fogtak el Lőrincinél, kábítószert is találtak nála.
Embercsempészt fogtak el Lőrincinél, kábítószert is találtak nála
Forrás: Magyarország Ügyészsége

Az első vádpont szerint a terhelt Lengyelországban az interneten keresztül vette fel a kapcsolatot egy embercsempész csoportot irányító ismeretlen személlyel, és ezer euróért vállalkozott arra, hogy a Magyarország területére jogellenesen belépő személyeket tovább szállítsa Szlovákiába. 

A vádlott, miután Magyarországra érkezett, egy benzinkútnál két személytől átvett egy gépkocsit. A vádlott a haszongépjárművel felvett kilenc szír és egy nigériai állampolgárságú, Magyarország területére az embercsempészéssel foglalkozó bűnszervezet közreműködésével eljutott személyt. Ők valamely európai uniós állam által kibocsátott vízummal és tartózkodási engedéllyel nem rendelkeztek. A vádlottat a rendőrség járőre a cselekmény elkövetése közben tetten érte.

A vádlott Lengyelországban megszerzett 0,22 gramm ketamin és 0,13 gramm THC hatóanyagú kábítószert, amit azzal a céllal hozott Magyarországra, hogy a vezetés közben az éberségét fenntartsa.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában