Bűnügy

2024.04.09. 15:04

Letépte az eladó nyakáról a láncot, vádat emeltek a gyöngyösi férfival szemben

Vádat emelt a Gyöngyösi Járási Ügyészség egy 28 éves gyöngyösi férfival szemben, aki tavaly szeptemberben több lopást is elkövetett a városban. A terhelt jelenleg bűnügyi felügyelet alatt áll. Ennek szabályait – már a vádemelés után – ráadásul megszegte, ami külön szankciókat vonhat maga után.

Heol.hu

Dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész kedden arról tájékoztatta portálunkat, hogy a vádirat szerint a férfi a hónap során kétszer is lopott kisebb dolgokat egy helyi élelmiszer-áruházból, majd alkalmi lopást követett el egy benzinkúton, ahová egy tankolni szándékozó személygépkocsi utasaként érkezett. Várakozás közben észrevette, hogy a parkolóban nyitott ajtóval áll egy autóbusz, melyet vezetője őrizetlenül hagyott, amíg bement fizetni a shopba. A vádlott – kihasználva ezt a helyzetet – felugrott a buszra, és a kormányállásból magához vette a sofőr autóstáskáját, mely kisbicskától kezdve az okiratokig sok mindent tartalmazott. A lopott holmival a tettes gyorsan távozott, miközben kiejtette a táskából a legértékesebb dolgot, egy pénztárcát, amiben több tízezer forint volt. Ezt a buszvezető később megtalálta a földön, így az okozott kár egy része megtérült.

Letépte az eladó nyakából a nyakláncot
Letépte az eladó nyakából a nyakláncot
Forrás: Shutterstock

Szeptember utolsó napján a terhelt egy gyöngyösi pékségben rátámadt az eladóra, letépte a nyakában függő láncot, de azt nem tudta magával vinni, etért végül üres kézzel szaladt el a helyszínről.

Az ügyészség többrendbeli lopás bűncselekményével vádolja az elkövetőt. A vádhatóság a vádiratában arra tett mértékes indítványt, hogy a bíróság – beismerése esetén – az előkészítő ülésen két év végrehajtandó szabadságvesztést és 2 év közügyektől eltiltást szabjon ki a vádlottal szemben.

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában