Bolti tolvaj

2024.05.16. 14:35

Gyermekmedencét is lopott a visszaeső tolvaj

Élelmiszert, nyugtatót is elvett különböző üzeltekből. Amikor gyermekmedencét akart fizetés nélkül hazavinni, elkapták.

Heol.hu

Többek között gyermekmedencét is lopott egy 37 éves karácsondi nő egy hatvani áruházból. A Hatvani Járási Ügyészség többrendbeli, üzletszerűen elkövetett lopás bűntette, illetve vétsége miatt emelt vádat vele szemben - közölte portálunkkal dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

Two,Children,Playing,With,Water,In,An,Inflatable,Pool,In
Felfújható gyermekmedencét is lopott a visszaeső tolvaj
Felfújható gyermekmedencét is lopott a visszaeső tolvaj (Illlusztráció)
Forrás: Shutterstock

A most benyújtott vádirat szerint a bolti tolvaj tavaly májusban egy nagyáruházban magához vett egy 25 ezer forint értékű, 32 négyzetméteresre felfújható – becsomagolt – műanyag gyermek úszómedencét, amivel átsétált a kasszán, de az áruvédelmi kapu bejelzett, így a biztonsági szolgálat munkatársai feltartóztatták, majd a feljelentést megelőzően visszavették tőle az úszómedencét.

Korábban a nő egy gyógyszertárban nyugtatót lopott, a későbbiekben pedig különböző hatvani boltokból ruhákat, élelmiszereket, kozmetikai cikkeket tulajdonított el, összesen több mint kétszázezer forint értékben. A vádlott büntetett előéletű, aki ellen bírósági szakban jelenleg egy másik büntetőeljárás is folyik. A bíróság a folyamatban lévő ügyeket egyesítette - közölte a sajtószóvivő ügyész.

A járási ügyészség a vádiratában arra tett mértékes indítványt, hogy a mind gyakoribb bolti lopásokat életvitel szerűen elkövető nővel szemben a bíróság hosszabb tartalmú végrehajtandó börtönbüntetést szabjon ki, tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától, valamint kötelezze kártérítés megfizetésére is - tette hozzá dr. Konkoly Thege László.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában