Önkormányzati választás

2024.06.11. 10:10

Ők lettek a polgármesterek Eger környékén

Volt ahol maradt, volt ahol polgármestert cseréltek, de több helyen nem akadt kihívója az egyetlen jelöltnek.

Szabadi Martina Laura

Felsőtárkány is szavazott vasárnap

Forrás: Gál Gábor / Heves Megyei Hírlap

Eger környékén több helyen is polgármesterválasztásra szavaztak a helyiek, ám volt, ahol kihívója sem akadt a korábbi településvezetőnek. Októbertől Andornaktályán a független Debreceni Róbert lesz a polgármester 515 szavazattal, Barczi Zsolt a jelenlegi polgármester 395 szavazatot kapott. Nagytályán fölényesen nyert Orosz József (387 szavazat), aki jelenleg is vezeti a falut. Kihívója, Fülep Anna Ágnes 131 szavazatot kapott. Makláron nem akadt kihívója Hanuszik Csabának (Együtt Maklárért Egyesület). Ostoroson Böjt László a mostani cuklusa után megkezdi a következőt, Novajon Demkó Gábornak (Fidesz-KDNP) sem akadt kihívója, ahogy Noszvajon sem Szabó Péternek (Fidesz-KDNP).

Felsőtárkányban fölényes győzelemmel dr. Juhász Attila Simon (Fidesz-KDNP) lesz újra a polgármester egy ciklus kihagyás után, az előzőekben ugyanis a Heves vármegyei közgyűlés elnöke volt. Szarvaskőben Kocsa Erikát (100 szavazat) váltja Benkő Dániel (122 szavazat). Egerbaktán Varga Tibor Józsefnek nem volt kihívója, Egerszóláton nem indult újra Verebélyi György, így Juhász Anett (319) és Kürtös László Antal (211) között dőlt el végül, hogy ki vezeti a települést. Egerszalókon a jelenlegi polgármester Varga István (Fidesz-KDNP) 806 szavazattal végzett Nagy-Bencsik Anita előtt (196). Demjénben viszont Menyhárt László (222 szavazat) váltja majd Fodor Gézát.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában