Tragédia

2024.05.16. 15:15

Gyilkosság Füzesabonyban: nem érdemelte meg, hogy megmentsék - így beszélnek a gyilkosról

Az áldozat, Alexandra nemrégiben menekült el agresszív férje elől, de hiába: a férfi megtalálta és megölte őt.

Molnár Helga

Rendőrségi helyszínelés Füzesabonyban

Forrás: Ládi László/Agria TV

Szirénák hangja zengett baljós módon hétfőn délután Füzesabonyban, miután az egyik utcában brutális gyilkosság történt, erről írtunk mi is. A Bors felidézte, egy nemrégiben odaköltöző asszonyra ugyanis rárontott a volt férje, aki elvágta a torkát, majd saját magát is gyomon szúrta a késsel. Bár a mentők gyorsan a helyszínre érkeztek, Alexandra életét már nem tudták megmenteni, férjét pedig mentőhelikopterrel vitték kórházba, úgy tudjuk, jelenleg is ott kezelik.

A Bors információi szerint a nő és gyermekei nemrégiben érkeztek Füzesabonyba, az asszony ugyanis elszökött agresszív, brutális férjétől. Ismerősei szerint a kapcsolatuk szépen indult, azután azonban – ahogyan az jellemző a bántalmazó kapcsolatokra – a férj egyre kegyetlenebbül és egyre durvábban viselkedett, nem volt ritka, hogy droghoz vagy alkoholhoz nyúlt. Ezt elégelte meg Alexandra közel egy hónapja, amikor úgy döntött, hogy elhagyja férjét, és nemrégiben megismert szerelmével új életet kezd titokban, férjétől távolt.

Exe azonban valahogyan megtudta, hogy Alexandra hova menekült, és azon a tragikus napon egy késsel felszerelkezve indult el volt párja új otthonához. Ott először megvárta, amíg exneje új társa dolgozni indul és a gyerekek iskolába mennek, majd ezután támadt az asszonyra. A lap úgy tudja, hogy a férfi szinte rögtön rárontott a 31 éves nőre, akivel először csak veszekedni kezdtek, majd a férje nekiugrott a késsel. A helyiek és az asszony ismerősei kiborultak a történtek után, azóta is képtelenek aludni.

– Az az ember nem érdemelte meg, hogy megmentsék! Szandinak a temetését tervezhetik, míg az az alak életben van, és ha börtönbe is kerül, egy nap majd szabadul. Szandi viszont már sosem jön vissza. A közös gyerekeiktől vette el az anyjukat – mondta dühösen egy ismerős. Hozzátette, hogy nem tudja, hogyan jött rá a férj, hogy Alexandra és a gyerekek hova menekültek.

– Nem véletlenül távozott titokban úgy, hogy a gyerekeket is vitte. Nem értem, hogyan és főleg kitől tudhatta meg, hogy hol él – tette fel a kérdést az ismerős.

A Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárás keretében nyomoz az ügyben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!