Figyelni kell az utakon!

2024.05.17. 07:30

Ittas járművezetőt is fogtak a rendőrök ellenőrzés közben

Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendőrei ittas járművezetővel és biztonsági övet nem használó autósokkal szemben is intézkedtek. A közlekedésbiztonsági helyzet javítása és a balesetek megelőzése érdekében fontos információkat osztottak meg.

Hornyák Réka

A Heves vármegyei rendőrség tette közzé Facebook oldalán, hogy az elmúlt héten vármegyénkben több közlekedési balesetnél kellett intézkedniük a rendőröknek. Az esetek jelentős többsége az autó és motorvezetők hibája miatt történt. A baleseti okok között a sebesség hibás megválasztása és az elsőbbségi jog meg nem adása szerepelt. 

Ittas járművezetőt is fogtak a rendőrök az ellenőrzés során
Ittas járművezetőt is fogtak a rendőrök az ellenőrzés során
Forrás: Heves vármegyei rendőrség/Facebook

Mint írják, a rendőrök 1 ittas járművezetőt szűrtek ki az ellenőrzések során, valamint 78 esetben intézkedtek a biztonsági öv hiánya miatt.

A közlekedésbiztonsági helyzet javítása és a balesetek megelőzése érdekében az alábbiakra hívják fel a figyelmet:

  • Minden esetben be kell tartani a sebességhatárokat, illetve mindig az adott út-, időjárási és forgalmi viszonyoknak megfelelően kell megválasztani a jármű sebességét! 
  • Útkereszteződésbe történő behajtáskor, kijelölt gyalogos-átkelőhelyek környékén, továbbá kanyarodáskor minden esetben eleget kel tenni az esetleges elsőbbségadási kötelezettségnek! 
  • Az ittas járművezetés továbbra is tilos és életveszélyes! 
  • Gépjárművet vezetve vagy abban utasként elöl vagy hátul tartózkodva, lakott területen kívül és belül egyaránt kötelező a biztonsági öv használata! Erre azért van szükség, mert egy baleset során ez az eszköz képes arra, hogy az esetlegesen bekövetkező sérülések súlyossági fokát enyhítse. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában