Lángok

2024.05.15. 18:45

Kéményt és nádast is oltottak a tűzoltók

Kedden Nógrád megyébe is vonultak a hatvani tűzoltók, Pétervásárán pedig nádast oltottak a helyi lánglovagok. Balesethez is riasztották a katasztrófavédelem kötelékébe tartozó szakembereket.

Tóth Balázs

Bőven akadt munkája a tűzoltóknak (Illusztráció)

Forrás: Shutterstock

Kedden négy alkalommal avatkoztak be a Heves vármegyei tűzoltók. Két alkalommal tűzesethez vonultak, kétszer pedig műszaki mentést végeztek a lánglovagok. Téves és szándékosan téves riasztást is kaptak a nap folyamán.

A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a korom izzott egy családi ház kéményében délelőtt Héhalmon, az esethez a hatvani hivatásos tűzoltók vonultak és kéziszerszámokkal eltávolították az izzó kormot, majd értesítették a kéményseprőket. Pétervásárán ezerötszáz négyzetméteren égett a száraz növényzet és a nádas, a helyi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói vízzel és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat, a tűzben senki nem sérült meg.

Kedden délután négy személyautó ütközött össze a 24-es úton Eger határában. Az egri hivatásos tűzoltók két autót áramtalanítottak, a balesetnek nem volt sérültje. Gyöngyösön kisbusz és autó karambolozott a Kolozsvári és a Jászsági utca kereszteződésében. Az autóba egy ember beszorult, őt a város hivatásos tűzoltói feszítővágóval szabadították ki, majd átadták a mentőknek. A tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd biztosították a helyszínt. A balesetben négy ember könnyű sérüléseket szenvedett

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában