Egri Járási Ügyészség

2024.05.31. 12:47

Rossz vége lett a szóbeli szerződésnek Füzesabonyban

Két férfi "elfelejtette" visszaadni a bérbe vett dolgokat.

Heol.hu

A vád szerint két férfi 2022 tavaszán, Füzesabonyban, szóbeli szerződést kötöttek a sértettel, mely értelmében munkavégzés céljából, egy hétre bérbe vettek tőle egy vibrohengert, egy lapvibrátort és egy járművet. Az egy hét elteltével a vádlottak nem adták vissza a bérbe vett dolgokat a sértettnek, hanem számára elérhetetlenné váltak - tudtuk meg dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyésztől.

A fotón az elsikkasztott vibrohenger látható
A fotón az elsikkasztott vibrohenger látható
Forrás: Egri Járási Ügyészség

Hozzátette, nem sokkal később, de az ország egy másik pontján – Biatorbágyon – az egyik vádlott egy vita után ittas állapotban lement az utcára, beült a gépjárműbe, ahol addig tört-zúzott, amíg a kocsit működésképtelenné tette. A sértett a járművet később, egy harmadik városban, Csákváron találta meg. A vádlottak a vibrohengert és a lapvibrátort nem szolgáltatták vissza a sértettnek, azokat jogtalanul eltulajdonították. A sikkasztás elkövetési értéke 1 millió 400 ezer forint, a rongálással okozott kár pedig 200 ezer forint volt.

Dr. Gubala Ádám Miklós kiemelte, a Füzesabonyi Járási Ügyészség most a büntetett előéletű I. rendű vádlottal szemben nagyobb értékre elkövetett sikkasztás bűntette, társával szemben e bűncselekmény mellett kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt emelt vádat. A vádhatóság mindkét vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt. Az ügyészség a büntetett előéletű férfi esetében azt is indítványozta, hogy a bíróság rendelje el a vádlott pártfogó felügyeletét.

Törvény
Sikkasztást követ el, aki a rábízott idegen dolgot jogtalanul eltulajdonítja, vagy azzal sajátjaként rendelkezik. Aki idegen vagyontárgy megsemmisítésével vagy megrongálásával kárt okoz, rongálást követ el.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!