Frontális ütközés

2024.05.30. 11:47

Videón az ittasan balesetező autós

Egy felüljárón okozott balesetet egy ittas sofőr Hatvanban.

Heol.hu

Az Egri Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki alkoholos állapotban vezetve okozott balesetet egy felüljárón, hozta tudomásunkra Dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész. 
A vád szerint az autós 2023 tavaszán Hatvanban, a Meszlényi Zoltán-hídon közlekedett személygépkocsival, de ittassága miatt nem az út vonalvezetésének megfelelően haladt, megcsúszott, sodródni kezdett és áttért az ellentétes irányú forgalmi sávba, ahol a járműve elejével nekiütközött egy szabályosan közlekedő autó első részének.

A balesetben a vádlott utasa súlyos, csonttöréssel járó sérülést szenvedett. Az ütközésben a vádlott is súlyosan megsérült. A vétlen autót vezető férfi könnyű sérülésekkel megúszta a karambolt.

Az ügyészség súlyos testi sértést okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat. A bűncselekeményt három évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni a törvény. Az Egri Járási Ügyészség vádiratában felfüggesztett szabadságvesztés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

A balesetet egy térfigyelő kamera rögzítette. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!