Kristály

2024.06.04. 14:19

Bedrogozva okozott balesetet, cserben is hagyta áldozatát

Súlyosan megsérült az egyik utasa annak az utónak, amelyik kerítésnek ütközött Gyöngyösön. A sofőr bedrogozva vezetett és a baleset után otthagyta a sérült társát.

Heol.hu

A vád szerint a férfi 2023 tavaszán, Gyöngyösön úgy ült a volán mögé, hogy előtte kristályt fogyasztott. Az autóban további három utas tartózkodott. A vádlott bódultsága miatt nem az út vonalvezetése szerint haladt és a megengedett sebességet is túllépte, amikor egy kanyarban megcsúszott, letért az útról és egy kerítésnek ütközött - közölte portálunkkal dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész a drogos sofőr esetét.

Drogosan vezetett, kerítésnek csapódott az autó
Drogosan vezetett, kerítésnek csapódott az autó
Forrás: Magyarország Ügyészsége

A balesetben az egyik utas – aki nem használta a biztonsági övet – súlyos sérülést szenvedett. Az ütközés után a férfi a járműből kiszállt, és a helyszínről gyalog távozott anélkül, hogy utasainak segítséget nyújtott volna, vagy meggyőződött volna arról, hogy bárki segítségre szorul-e.

A vád tárgya súlyos testi sértést okozó bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntette és ezzel halmazatban kettő rendbeli segítségnyújtás elmulasztásának bűntette. A járási ügyészség vádiratában felfüggesztett szabadságvesztés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Ez a büntetés, ha valaki drogosan vagy ittasan vezet

A Büntető Törvénykönyv szerint, aki a szeszes ital fogyasztásából származó alkohol kivételével vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt közúton, illetve közforgalom elől el nem zárt magánúton gépi meghajtású járművet vezet, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény súlyos testi sértést okoz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!