tiszta élvezet

2018.09.27. 09:47

Idén is lesz drogprevenciós nap Egerben

Szeptember 28-án, pénteken rendezik meg a Tiszta Élvezet Drogprevenciós Napot Egerben. A programról Siposné Kohári Szilviával, az egri KEF elnökével beszélgettünk.

Süli K.

Siposné Kohári Szilvia, az egri KEF elnöke Fotó: Huszár Márk

– Immár tizenhetedszer rendezik meg szeptember 28-án, pénteken Egerben a Tiszta Élvezet Drogprevenciós Napot. Mi ennek a programnak a legfőbb célja?

– Az elsődleges célunk, hogy megmutassuk az ifjabb korosztályok képviselőinek: tisztán, alkohol, drogok és egyéb tudatmódosító szerek használata nélkül is szórakozhatnak, érezhetik jól magukat. A rendezvény különlegessége, hogy azt fiatalok szervezik fiataloknak, a városi diáktanács állítja össze a programot, így tényleg a megfelelő célcsoportnak szól. Igazán színes forgatag alakul ki ilyenkor, ahol mindenki megtalálhatja a neki való közösséget.

Siposné Kohári Szilvia, az egri KEF elnöke Fotó: Huszár Márk

– Mivel várják ezúttal az érdeklődőket?

– Délután kettőkor a Dobó téren kezdődik az esemény, lesznek bemutatók, street workout vagy extrémsport-bemutató, de bmx-ezni, rollerezni, gördeszkázni is lehet majd. Egy vetélkedőt is tartunk a drogokról, a szerhasználatról. Az estét pedig a Hősök koncertje zárja.

– Egy konferencia is csatlakozik a programhoz.

– Igen, délelőtt egy regionális drogügyi konferenciát tartunk a Kepes Központban, ez egy szakmai tanácskozás lesz. Erre pedagógusokat, egészségügyben dolgozókat és olyan személyeket várunk, akik érintettek a szerhasználat problémájában. Elismert szakemberek tartanak majd előadásokat a fiatalok szerhasználatáról, a gyermekkori addiktológiai ellátásról, ezeket pedig egy workshop követi, amelynek során lehetőség nyílik a párbeszédre, a tapasztalataink megosztására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában