EGER

2019.05.14. 15:42

Játék Tanárok Nélkül Európáról

A misztikus lények tematikájú versenyen 170 fiatal vett részt.

Sz. K.

Kreatív játékok fogadták a diákokat Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Középiskolák között rendeztek vetélkedőt Játék Tanárok Nélkül címmel kedden az egri Ifi Pontban, az Új Nemzedék Közösségi Téren, valamint a Végvári vitézek terén. A városból tizenkét intézmény vett részt a megmérettetésen, amelyet a városi diáktanács az önkormányzat támogatásával szervezett – tájékoztatott a városi diáktanács elnöksége.

Kreatív játékok fogadták a diákokat Fotók: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A résztvevők ügyességi és műveltségi feladatokat kaptak, az utóbbiak az európai parlamenti választásokkal kapcsolatosak voltak. A versenyzőknek totót töltöttek ki az Europe Direct Tájékoztató Központ segítségével. Az idei, immáron 16. alkalommal megrendezett vetélkedő témája a misztikus lények voltak, amelyek megjelentek az előzetes feladatokban, illetve az állomások feladatainál is.

A rendezvény célja volt, hogy erősítse a megyeszékhely középiskolái között a kapcsolatot, százhúsz fiatal vett részt a versenyen, ötvenen pedig a szervezésben segítettek. A főnyeremény a vándorkupa volt, amely évről évre középiskoláról, középiskolára jár.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában