tehetségek

2019.07.05. 09:14

Balaton-átúszás: a katonák teljesítményét is feljavították a hatvani srácok

Remek volt az idő június utolsó szombatján, alkalmas a Balaton-átúszásra. Így csaknem tízezren vállalkoztak a Révfülöp és Balatonboglár közötti 5,2 kilométeres táv megtételére.

L. L.

A célba érkezés után, balról Lóska Bálint, Detre Márk és Freili Géza. Beküldött fotó

Köztük volt három hatvani versenyúszó srác: Freili Géza Dániel, Detre Márk és Lóska Bálint is. Mindhárman a Hatvani Úszó Egyesület tagjai, most azonban a Detre-fiú édesapjának felkérésére a honvédség Úszó Erőd nevű kötelékében úsztak, feljavítandó a katonák összesített idejét.

Nem panaszkodhatott dr. Böröndi Gábor altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese, hiszen a srácok remekül helytálltak.

A célba érkezés után, balról Lóska Bálint, Detre Márk és Freili Géza. Beküldött fotó

A Freili-fiú ideje volt közülük a legjobb: 1 óra 17 perc 1 másodperc alatt teljesítette a távot. Ezzel a remekbe szabott teljesítményével tizennegyedikként ért a túlpartra. Két helyezéssel előzte meg a tizenhét éves gyorsúszótehetséget, Késely Ajnát. Javított a tavalyi eredményén, hiszen akkor 1:22:54 volt az ideje, s azzal a tizenkilencedik helyen végzett. Neki talán könnyebb lehetett, mint a két társának, hiszen ő már két alkalommal is közvetlen tapasztalatokat szerzett a magyar tenger átúszásában.

A Detre-fiú most másodszor, a Lóska-fiú még csak először indult a komoly vízi próbatételen. Márk 1:36:22-es, Bálint pedig 1:38:03-as idejével járult hozzá az Úszó Erőd katonás helytállásához. Mindhárom hatvani versenyúszó srác középiskolás. Géza tizenegyedikes volt a Bajzában, és orvosnak készül. Márk a tizedik osztályt járta ki az aszódi evangélikusoknál, a Testnevelési Egyetem a célja. Bálint szintén a Bajzába jár, ő is tizedikes volt, és műszaki pályára készül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában