Látogatás

2019.08.22. 14:25

Az új testvérvárosi kapcsolat gazdasági előnyöket hozhat Gyöngyösnek

Testvérvárosi megállapodást kötött csütörtökön Gyöngyös önkormányzata a kínai Louhe városával.

J. M.

2019.08.22 - Gyöngyös és a Kínai Népköztársaságbeli Luohe városa között köttetendő testvérvárosi megállapodás aláírására, Mr. Hao Huijie, Luohe Város Önkormányzatának vezető tanácsadója és Hiesz György Gyöngyös város polgármestere - Gyöngyös - Czímer Tamás - Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czimer Tamas

Az együttműködést főként gazdasági, oktatási és turisztikai téren szeretnék érvényesíteni a felek. A delegáció tagjai emellett abban is megegyeztek, hogy a két helység közti nagy távolság ellenére évente legalább egyszer vagy kétszer személyesen is találkoznak, hogy valóban tartalommal tölthessék meg a deklarált köteléket.

Hiesz György polgármester elmondta: örömmel fogadták, hogy a kínai küldöttség konkrét, megvalósítható javaslatokkal érkezett Gyöngyösre. Hao Huijie, Luohe önkormányzatának vezető tanácsadója kiemelte: a csaknem hárommillió lakosú városuk Kína élelmiszerközpontja, ezért elsősorban ezen a területen lát mihamarabbi eredményes együttműködést Gyöngyössel. Éppen ezért invitálta a mátraaljai város vállalkozóit, köztük a borászokat a következő luohei élelmiszerexpóra, ahol lehetőséget biztosítanak nekik a bemutatkozásra.

– Bízom benne, hogy az együttműködésünk nem csak a két város, hanem a két ország érdekeit is egyaránt szolgálja majd. Gyöngyös nyitott egy új gazdasági, kulturális, oktatási és a sport területen is gyümölcsöző kapcsolatra – tette hozzá Hiesz György, akit a kölcsönösségről biztosított Hao Huijie is.

Luohe és Gyöngyös partnersége a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közreműködésével jött létre. A Hiesz György polgármester, valamint Hao Huijie vezető tanácsadó által aláírt hivatalos együttműködési megállapodást megelőzően tavasszal Louhe városa látta vendégül a gyöngyösi delegációt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában