időjárás

2020.06.27. 07:18

Félelmetes villámokkal csapott le a szombat hajnali vihar Egerre – Fotók

Szombatra továbbra is citromsárga, elsőfokú figyelmeztetés van érvényben zivatarok miatt Heves megyére.

Heol

Olvasónk meg is örökítette a szombat hajnali villámlást

Forrás: beküldött

Fotó: Rákóczi Gergely

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Heves megye több települését is elérte péntek délután a vihar, amely helyenként erős zivatarral, jégesővel csapott le. Este az időjárás ugyan lecsendesedett, szombat hajnalban azonban folytatódott az ítéletidő, erős zivatar és hatalmas villámlást tapasztalhattak az egriek.

Olvasónk meg is örökítette a szombat hajnali villámlást Eger felett Fotó: Rákóczi Gergely / beküldött

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint szombat hajnalban a zivatartevékenység az Északi-középhegység tágabb térségében még helyenként kitart, de a délelőtti órákban várhatóan megszűnik.

Félelmetes vihar csapott le Egerre Fotó: Rákóczi Gergely / beküldött

Szombatra továbbra is citromsárga, elsőfokú figyelmeztetés van érvényben zivatarok miatt Heves megyére. Szűkebb hazánkban az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat. Intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat.

Az Időkép beszámolója szerint több szupercellás zivatar is kialakult pénteken a késő délutáni, esti órákban a keleti országrészben. A forgó feláramlási toronnyal rendelkező szupercellák többek között a kellően nagy szélnyírási és labilitási feltételeknek köszönhetően tudtak megjelenni látványos struktúrákat felvonultatva. Kiadós felhőszakadással, jégesővel, viharos szél kísérte őket.

Ahogy arról már írtunk, Eger közelében közelében is kialakult egy szupercella pénteken. A rendkívül látványos zivatarrendszer sajnos veszélyeket is rejtett magában, viharos szelet, hirtelen lezúduló csapadékot, jégesőt és villámlást is okozott Heves megyében.

Várjuk az olvasói fotókat, videókat a zivatarról, jégesőről, villámlásról, az aktuális időjárásról a [email protected] e-mailre.

Hajnalban az ég Eger felett Fotó: Rákóczi Gergely / beküldött

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában