átadás

2020.08.26. 14:23

Nő a forgalombiztonság a Kisköre-Poroszló összekötőn

Az útszakaszon az 1970-es évek óta nem dolgoztak, így teljeskörűen korszerűsítették azt.

HEOL

Ünnepélyes szalagátvágással adták át az útszakaszt Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Daniel Beran

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el. Heves megyében ennek keretében megújult Kisköre-Poroszló összekötő út 3,1 kilométeres szakasza, amely Sarud Tiszanána felőli végétől kezdődik és csatlakozik a 2018-ban hazai forrásból megépült Tiszanána-Sarud közötti szakaszhoz. Ezt adták át a forgalomnak ünnepélyesen szerdán. Szabó Zoltán, Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója a rendezvényen elmondta, ehhez az útszakaszon az 1970-es évek óta nem dolgoztak, így teljeskörűen korszerűsítették azt.

– Két réteg aszfaltot kapott az út, megújult a vízelvezető rendszer, új KRESZ táblákat helyeztünk el, s frissek az útburkolati jelek is. A beruházás összköltsége 370 millió forint volt, s a felújított útszakasz jelentősen javítja a Tisza-tó elérhetőségét – fogalmazott. Nyitrai Zsolt, Sarud és térsége országgyűlési képviselője, miniszterelnöki megbízott hangsúlyozta, az új út átadása jobb életminőséget jelent a helyieknek.

Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő, miniszterelnöki megbízott elmondta, több tíz éve várnak erre a fejlesztésre az itt lakók s az erre közlekedők.

– 2010 óta országosan több mint félezer autó-, és gyorsforgalmi út készült el. A megyében is épülnek, kicsibben és nagyban is. Ez az út pedig a Tisza-tó térségét segíti – részletezte. Tilcsik István sarudi polgármester az eseményen arról szólt, hogy e modernizálás minőségi javulást jelent.

Ünnepélyes szalagátvágással adták át az útszakaszt Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

– Sarud és Tiszanána életében is meghatározó szerepe van a turizmusnak, az idegenforgalomnak, melynek alapvető feltétele a megfelelő infrastrúktúra. A mostani szakasz a hevesi és jászsági részről érkezők közlekedését segíti – tette hozzá.

Tóth József tiszanánai polgármester köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a munkában.

– Látványosan megnőtt az idegenforgalom a Tisza-tó környékén, s nemcsak a négykerekűeknek, de a kétkerekűeknek is elkészült az út, így már körbekerékpározható a tó – mondta.

A köszöntők után szalagátvágással adták át a forgalomnak az útszakaszt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában