időjárás

2020.08.17. 12:59

Zivatar és felhőszakadás miatt adtak ki figyelmeztetést Heves megyére

Intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat Heves megyében.

Heol

Forrás: Shutterstock

Hétfőn az északi tájakon változóan felhős időre készülhetünk helyenként záporral, zivatarral, délebbre viszont naposabb, szárazabb idő valószínű, számol be az Országos Meteorológiai Szolgálat. Mint írják: délutántól északnyugat felől erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés, ezzel együtt pedig egyre többfelé várható zápor, zivatar, néhol eső is lehet.

A hét első felére citromsárga, azaz elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Heves megyére zivatarok és felhőszakadás miatt. Szűkebb hazánkban az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, emellett esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat. Intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat.

Kedden felhős időben lesz részünk átmeneti szakadozásokkal, emellett pedig többfelé kell záporra, zivatarra számítani. A délies, holnap a Dunántúlon már az északnyugatira forduló szelet kísérik élénk lökések. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20 Celsius-fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 23 és 29 fok között valószínű.

Ajánlóképünk illusztráció. Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában