lövészet

2020.09.17. 14:51

Dobogós helyezést ért el a heves megyei vadász előadó a gemenci lőbajnokságon

A Gemenc Zrt. adott otthont 2020. augusztus 28-án a Magyar erdőgazdálkodásban dolgozók vadász többtusa lőbajnoksága versenysorozat utolsó fordulójának.

Heol

Forrás: www.gemenczrt.hu

2020. július 17-én pénteken rendezték meg 25. alakalommal az immár hagyományossá vált Magyar Erdőgazdálkodásban Dolgozók Vadász Többtusa Lőbajnokság versenyprogramját. Az 58 versenyző részvételével zajló versenyre az ország számos erdőgazdaságától érkeztek erdész és vadászok. Az indulóknak három területen kellett feladatokat teljesíteniük: a futóvad, az állócél és a korongvadászat során is szerezhettek pontokat. A versenyen nem csak az erdőgazdálkodásban aktív dolgozók, hanem erdészeti középiskolák vagy egyetemek tanulói, valamint már nyugdíjazott vadászok is indulhattak – írja honlapján a FATÁJ-online szaklap.

A bajnokság célja, hogy az állami erdőgazdaságok szakemberei számára a fegyver, mint munkaeszköz minél vadásziasabb, etikusabb és biztonságosabb használatának gyakorlása, az erdészek és hivatásos vadászok lőtudásának fejlesztése, a lősport népszerűsítése, a vadászkultúra ápolása. Mint írják, az évek során ide érkezőknek fontos a lőtudás fejlesztése mellett a kapcsolatok ápolása, erdész-, vadászbarátságok elmélyítése is.

A Gemencz Zrt. tájékoztatása szerint a versenysorozat utolsó fordulójának 2020. augusztus 28-án a Gemenc Zrt. adott otthon. Az érsekcsanádi lőtéren az alábbi versenyszámokban mérték össze tudásukat a versenyzők:

  • korongvadászat 25 korongra,
  • toronykakas 20 korongra,
  • vadásztrap 25 korongra,
  • futócél 50 m-re, 10 lövés gyors
  • állóvad lövészet 50 m-re 10 lövés
  • Ahogy a Gemencz Zrt. honlapján olvasható, ifj. Nagy Károly, az Egererdő Zrt. vadászati előadója 416 ponttal harmadik helyezést ért el a fordulóban.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában