k

2020.10.19. 10:47

Fél óra alatt 37 ingyenes szűrővizsgálatot végeztek el Gyöngyösön

A projekttel a tervek szerint 2030-ig évente kétszáz helyszínen tartanak szűréseket.

Heol

Fél óra alatt vizsgálták meg a pácienseket

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czímer Tamás

Gyöngyösre is ellátogatott Magyarország Átfogó Egészségvédelmi Szűrőprogramja (MÁESZ) hétfőn és pénteken. Fél óra alatt 37 ingyenes vizsgálatot végeztek el az ország legnagyobb mobil diagnosztikai központjában, egy csaknem húsz méter hosszú, speciális eszközökkel felszerelt szűrőkamionban – közölte Dankovics Gergely, a program igazgatója. Elmondta, hogy a szűrőkamion előtti területen anatómiai bemutatókat, elsősegélynyújtási órákat tartottak.

Fél óra alatt vizsgálták meg a pácienseket Fotó: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

A projekttel a tervek szerint 2030-ig évente kétszáz helyszínen tartanak szűréseket. Tavalyig országosan 1886 helyszínen voltak jelen. Sikeresen megvalósították az előirányzott hétmillió vizsgálatot, s ezeken több mint 500 ezer állampolgár ingyenes részvételét tették lehetővé.

– Minden esztendőben rendszeresen visszatér a mátraaljai városba a program. Hétfőn és pénteken is több mint tízezer vizsgálatot végeztek el Gyöngyösön. Fontos tudni, hogy ilyenkor társadalombiztosítási kártyára sincs szükség, így rászorulók is gyakran igénybe veszik – tette hozzá Dankovics Gergely.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában