tárlat

2020.11.05. 11:04

Ezerarcú iszákosság: prevenciós vándorkiállítás járt az egri középiskolákban

Az INDIT Közalapítvány és a Drogprevenciós Munkacsoport közös kiállítási anyaga az addiktológiai problémák szélesebb összefüggéseit mutatja be.

Guti Rita

A tárlatot az egri Neumann diákjai is láthatták

Forrás: Beküldött fotó

Az Ezerarcú iszákosság címmel vándorkiállítás járta az elmúlt hetekben az ­egri középiskolákat – tájékoztatta portálunkat az egri RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat vezetője, ­Kohári Szilvia.

Az INDIT Közalapítvány és a Drogprevenciós Munkacsoport közös kiállítási anyaga az addiktológiai problémák szélesebb összefüggéseit mutatja be, így többek között a jelenség történeti, jogi, népegészségügyi, néprajzi és művészettörténeti vonatkozásaiból ad ízelítőt.

– A drogokról, illegális szerekről sokat beszél a média, de arról kevesebb szó esik, hogy az alkohol milyen károkat okoz egy-egy család életében – osztotta meg Kohári Szilvia. Hozzátette, hogy a fiatalok azt gondolják, hogy a hétvégi bulikban való lerészegedés veszélytelen.

A tárlatot az egri Neumann diákjai is láthatták. Beküldött fotó

– Tudjuk, hogy a tiltás hatástalan, de ennél a korosztálynál szép sikereket érhetünk el, ha gondolkodtatjuk őket, arra késztetjük, fogalmazzák meg az alkohollal kapcsolatos gondolataikat – hívta fel a figyelmet a szakember, aki éppen ebben látja a Heves megyei vándorútját a napokban befejező kiállítás erejét.

Neumannos, gárdonyis, kereskedelmis diákok mellett várhatóan az egyetem gyakorlógimnáziumának diákjai láthatják még Egerben az anyagot, amely már most több mint két és fél ezer fiatalhoz jutott el.

– A tablók bemutatják, mennyire része kultúránknak az ivás, az ünnepekhez milyen alkoholhoz kapcsolódó szokások kötődnek, de azt is, hogy lehet ezeket alkohol nélkül is megélni. Érdemes figyelni az alkoholhoz fűződő viszonyra, főként kamaszkorban, amikor kialakul a fiatalok szokásrendszere. A megelőzés szempontjából ez igen lényeges, hogy ilyenkor megfelelő információhoz jussanak, gondolkodjanak a veszélyekről – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában