jobbulást

2021.03.24. 07:00

A súlyos beteg Lilike gyógyulásáért táncolnak Heves megyében

A gerinc eredetű izomsorvadásban (SMA) szenvedő kazincbarcikai Zsombi után újabb kisgyermek, Lilike gyógyulásáért indult gyűjtés.

Szabó István

A Virtus Kamara Táncegyüttes örömmel lép fel a jó ügyért

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czímer Tamás

A mezőkeresztesi Lilike egy éves, és az SMA legsúlyosabb, egyes típusú változatában szenved. Ez a betegség ma már gyógyítható, de az orvosi beavatkozáshoz szükséges gyógyszer sok százmillió forintba kerül. Enélkül ezek a kis betegek általában nem érik meg a kétéves kort. A kislány édesanyja, Somogyiné Miskolci Éva elmondta portálunknak, hogy egy facebook-csoport létrehozásával öt hete kezdték meg a gyűjtést.

– Eddig csak a saját számlámra tudtam fogadni a felajánlásokat, de az e célra létrehozott alapítványt is bejegyzik a napokban. A kezeléshez szükséges összeg nagysága árfolyamfüggő, a gyógyszer ára ugyanis euróban van meghatározva. Tavaly nyáron, amikor Zsombiék kezdték a gyűjtést, 730 millió forintra volt szükségük. A gyógyszer forgalmazójától most kérünk árajánlatot, de az árfolyam-változások miatt a múlt évi összeg idén már 760 milliónak felel meg. A gyógyszerre gyűjtésben mi is hat hónapos idővel számolunk, addig talán nem emelkedik ez az összeg, bár a forgalmazó csak két hétig tartja az árajánlatát. Eddig 65 milliót sikerült összegyűjtenünk. Az orvosi beavatkozásokat Budapesten végzik a Bethesdában és a SOTE-n, Lilike az utóbbiban kapja majd a kezelést – összegezte Somogyiné Miskolci Éva.

Lilike és az édesanyja Fotó: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

A beteg kislány támogatására szervezett jótékonysági táncgála ötletgazdája Bencsik-Balla Andrea, a gyöngyösi BellyDance Artistique Táncstúdió vezetője.

– Először a gyöngyösi állatkert javára gondoltam segítséget nyújtani a táncosok révén, de ott közben jelezték, hogy a felajánlások révén már egyenesbe jöttek. Ekkor tudtam meg, hogy az egyik tánciskola tagjának a rokona Lilike, és azonnal felvettem a kapcsolatot az édesanyával, aki nagyon megörült az ötletemnek, hiszen minden segítségre szükségük van. Azóta tizennégy táncegyüttes jelezte részvételét az online gálaesten a megye minden részéről, valamennyien első kérésre, és nagy lelkesedéssel. Mindenféle stílus képviselteti majd magát, lesz néptánc, hastánc, zumba, balett, salsa – részletezte Bencsik-Balla Andrea.

A nagyrédei Virtus Kamara Táncegyüttes is látható lesz a szombati műsorban.

A jótékonysági estek rendszeres résztvevője a Vidróczki Néptáncegyüttes
Fotó: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

– Mi két koreográfiát küldtünk be, ez a mi részünkről mintegy húsz perces műsoridőt jelent. Boldogok vagyunk, hogy segíthetünk – tudatta lapunkkal Albunovics Milán, az együttes vezetője.

A gálán fellép a gyöngyösi Vidróczki Néptáncegyüttes. Ombódi András vezető kérdésünkre elmondta, hogy régóta résztvevői minden jótékonysági akciónak, így a jó ügy szolgálata mellett örömet szerezhetnek a nézőknek is, akik október óta nem láthatták őket.

A táncgála szombaton egy zárt youtube csatornán lesz látható. Megtekintéséhez regisztrációra van szükség. A kislány gyógyulására szánt felajánlás átutalása után az adományozó megkapja azt a linket, amelyen keresztül végignézheti az este hat órakor kezdődő műsort. A támogatásra szánt összeg alsó határa mindössze 1500 forint. A jótékonysági esttel kapcsolatos valamennyi információ megtalálható a Heves megyei táncos összefogás Lilike álmaiért facebook oldalon.

Akik összefogtak Lilike gyógyulásáért

A Heves megyei táncos összefogás célja, hogy szórakoztató, színes online tánckavalkáddal nyűgözze le a művészetet, táncot kedvelő, és a jó ügy érdekében áldozatkész közönséget. A jótékonysági műsor teljes bevételét Lilike gyógyulására ajánlják fel. A látványos est szervezője a gyöngyösi BellyDance Artistique Táncstúdió. Fellépnek még a gyöngyösi Black Jam Sport Egyesület Hip Hop Tánciskola, az Attitude Táncműhely, a Vidróczki Néptáncegyüttes, a Tomory Gábor Néptánciskola, Fitt-Kriszti, a Perlas de Salsa, a DreamTeam Cheerleeadrers és a Ride Show Dance. Látható lesz a gyöngyöshalászi Anita Hastánc iskola, a nagyrédei Virtus Kamara Táncegyüttes, a hevesi Salsa Mojito, a pásztói Karida Hastáncsoport, és az ország 34 helyén, köztük Egerben, Hatvanban és Gyöngyösön is működő No Comment Hip Hop.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában