Koronavírus

2021.05.05. 14:55

Müller Cecília: a mai naptól Szputnyik-vakcinára is lehet időpontot foglalni

Az országos tisztifőorvos hangsúlyozta, mekkora felelőssége van az egyénnek, a fiataloknak a jelenlegi helyzetben.

Heol

Budapest, 2020. április 22. A kormany.hu által közreadott képen Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. április 22-én. Továbbra is zajlik az idősotthonok ellenőrzése a koronavírussal összefüggésben; kiemelten vizsgálják az egészségügyi ellátást, a dolgozók felkészültségét - mondta a tisztifőorvos.

Forrás: MTI

Fotó: Botár Gergely/kormany.hu

Az érvényes regisztrációval rendelkezők a Sinopharm és az AstraZeneca mellett mától már Szputnyik-vakcinára is foglalhatnak időpontot a készlet erejéig – jelentette be az országos tisztifőorvos, aki elmondta: a Magyarországon használt vakcinák mindegyike hatásos és véd a megbetegedés ellen.

Mivel jelenleg nincs eloltható Pfizer-vakcina, így ez most nem foglalható. A kedden érkezett Pfizer szállítmányt a második körös oltásokra, illetve a 16-18 évesek oltására fogják felhasználni a jövő hét második felében. A 16-18 évesek most még nem tudnak online időpontot foglalni, előbb péntekig regisztrálniuk kell. Az online időpontfoglaló számukra néhány nap múlva nyílik majd meg, erről tájékoztatást fogunk adni.

Müller Cecília felhívta a figyelmet az egyéni felelősségvállalás fontosságára, s elmondta: mivel elegendő vakcinamennyiség áll rendelkezésre, csak rajtunk múlik, ki és mikor kapja meg az oltást.

Az online időpontfoglaló elérhetősége: www.eeszt.gov.hu (ez az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér lakossági portálja).

Az időpontfoglalót csak az oltásra regisztráltak tudják használni, közülük is csak azok, akiknek a regisztrációja már érvényesítve van, tehát a regisztrációkor megadott adataikat már ellenőrizték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában