sajtótájékoztató

2021.05.05. 10:50

Petícióval tennék sínre a tarnamenti és mátraaljai kőszállítást (fotók)

Petíció indul a mátraaljai kőszállítás megoldása érdekében. Erről tartott sajtótájékoztatót Horváth László, a térség országgyűlési képviselője.

Sz. Sz. I.

2021 05 05 Aláírásokat gyűjtenek a közúton való kőszállítás ellen - Kápolna - Czímer Tamás - Heves Megyei Hírlap

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czímer Tamás

Horváth László országgyűlési képviselő petíciót kezdeményezett szerdai sajtótájékoztatóján 12 mátraaljai és tarnamenti település lakosai részére. Mint kiemelte: közel 2 évtizede közúton, kamionon szállítják a követ a kisnánai és a recski kőbányákból a káli vasúti átrakodóra.

– Az évi több 100 kamion visszafordíthatatlan károkat okoz az itt élő emberek egészségében, rombolja az ingatlanokat és tönkreteszi az utakat – emelte ki Horváth László. – Az állandó zaj és porszennyezés elől lehetetlen elmenekülni, az ide érkező turistákat és vendégeket is elriasztja a hatalmas forgalom, ami jelentős baleseti kockázattal is bír.

 

Kiemelte: az 50-60 éve épült utak nem bírják a terhelést. Az aláírásgyűjtés célja a kőszállítás vasútra helyezése a verpeléti vasútállomáson építendő kőátrakó kialakításával, valamint a Gyurcsány-kormány idején bezárt Kál-Kápolna-Verpelét vasútvonal újraindításával. Horváth László a petíció segítségével a kormány anyagi támogatását kéri mindehhez.

További részletekről hamarosan beszámolunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában