Segítségnyújtás

2021.06.01. 11:30

Gyermeknap alkalmából meglepték a rendőrök a hős, bükkábrányi kislányt

Nem mindennapi eset történt a közelmúltban Bükkábrányban, amikor is egy ötéves kislány igazi hősként viselkedett. A rendőrök gyermeknap alkalmával meglepték az ötéves Elenát.

Heol

Portálunkon mi is beszámoltunk arról az ötéves bükkábrányi kislányról, aki igazi hősként viselkedett, mikor édesanyja rosszul lett. Elena a kétségbeesés helyett azonnal tárcsázta a segélyhívót és meglepően részletes leírást adott, aminek köszönhetően elindulhattak a mentősök. Az édesanya a konyhában vesztette el az eszméletét, de mikor magához tért, akkor sem érezte jól magát. Szerencsére addigra már úton voltak hozzá a szakemberek.

A Magyar Rendőrség számolt be facebook bejegyzésében arról, hogy a napokban meglátogatták a kis hőst. Mint írják, alig várták, hogy találkozhassanak vele. Már jó előre összekészítettetek három ajándékcsomagot, mivel Elenának két testvére van.

„Bóna Gyula alezredesnek a Miskolci Hívásfogadó Központ vezetőjének megtiszteltetés volt átadni a csomagokat. Vele együtt izgultunk, hogy sikerül-e elnyerni a tetszésüket a játékokkal, de nem csalódtunk, minden apróságnak végtelenül örültek. Naná, hogy a kedvencük a szirénázó rendőrautó volt. Nagyon boldogok vagyunk, hogy ilyen csodaszép, vidám és rendkívül talpraesett gyerekeket ismerhettünk meg” – írják közösségi oldalukon.

Kérdéseinkkel az eset után, mi is megkerestük Dr. Bóna Gyula rendőr alezredest, a miskolci hívásfogadó központ osztályvezetőjét, aki elmondta, hogy nem mindennapi esetről van szó, hiszen egy mindössze ötéves kislány kereste fel őket, aki képes volt egyedül használni a rendszert.

- Szembetűnő, hogy korához képest rendkívüli módon talpraesetten és összeszedetten számolt be a történtekről és tudta, mik a legfontosabb információk, melyeket közölnie kell. Valószínűsíthető, hogy édesanyja felkészítette, mit tegyen, ha ilyen sajnálatos helyzetbe kerül – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában