ÖRÖKBEFOGADÁS

2021.06.21. 17:30

Íme 5 kutyus, akinek minden vágya, hogy megtalálja álmai gazdiját – Fotók

A Heol.hu-n kéthetente bemutatunk öt-öt örökbefogadható kutyust, akik az Állatokat Védjük Együtt Alapítvány gondozásában várják, hogy egy igazi családra.

Mellik Alexandra

Ezel

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

Mint az már megszokott, most is hoztunk öt csodálatos kutyust, akik az Állatokat Védjük Együtt Alapítvány gondozásában várják álmaik gazdiját.

Zoya

Zoya nagyon rossz körülmények közül mentett 3 év körüli kislány, akit sokáig csak rövid láncon tartottak. Mentése után félénk, távolságtartó kutyus volt, a törődés azonban meghozta gyümölcsét. Zoya mára egy nagyon barátságos, tündéri teremtéssé vált, aki imádja az embereket és jól kijön más kutyákkal. Egyedülállók számára is kitűnő társ lehet, aki színesebbé varázsolja a hétköznapokat. Másik kutyus mellett is kiválóan érezné magát, cica mellé azonban nem ajánlott tartása. Benti, vagy benti-kinti tartási kötelezettséggel fogadható örökbe. Ivartalanított, oltási programmal rendelkezik.

 

Zoya Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap
Zoya Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

Rupert

A 6 éves Rupertet szintén nagyon rossz tartási körülmények közül mentették. Mint megtudtuk, balesetes kutyus, elütötte egy autó, ennek következtében pedig eltört az egyik lába. Korábbi tartói lemondtak róla, így került a menhely gondozásába. Rupertnek a baleset után akkora fájdalmai voltak, hogy még az emberi érintésre is rosszul reagált. A megfelelő orvosi ellátásnak hála azonban Rupert felépült, majd megtanulta, mi is a szeretet. Mindenkit elfogad, de egyedüli kutyusként is jól érezné magát. Ivartalanított, oltási programmal rendelkezik.

Rupert Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap
Rupert Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

Száva

A gyönyörű, 3 év körüli Szávát szintén rettenetes körülmények között tartották egészen addig, amíg az egri menhely gondozásába került, vemhesen. A már ivartalanított kislány különleges, csíkos bundával rendelkezik, ami elsősorban bullterrier jellegéből adódik. Száva szintén mindenkit elfogad, a legalkalmasabb számára azonban egy aktív család lenne, hiszen rengeteg energiája van, amit egy kiadós túra alkalmával megfelelően le is tudna vezetni. Száva benti, vagy benti-kinti tartási kötelezettséggel fogadható örökbe, oltási programmal rendelkezik.

Száva Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap
Száva Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

Hágen

A 4 év körüli bull típusú Hágen hatalmas, erős termete ellenére imád ölben lenni és nagyon igényli a figyelmet. Korábban nagyon rossz körülmények között tartották, s már nagyon vágyik egy igazi, szerető családra. Hágen igazi egyéniség, erős jellem, így nem árt, ha van a családban egy határozott személyiség, aki megmondja neki, mit szabad, mit nem és tudja irányítani. Benti, vagy benti-kinti tartási kötelezettséggel fogadható örökbe, oltási programmal rendelkezik.

Hágen Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap
Hágen Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

Ezel

A különleges, ezüst bundájú Ezelt szintén rossz tartási körülmények közül mentették a menhely munkatársai. Nagyon tanulékony, másfél éves fiú kutyus, aki korábban rengeteget járta az utcát. Ezel egy végtelenül türelmes teremtés, aki nagyon jól szocializálódott, szinte mindenkivel kijön. Ivartalanított és természetesen oltási programmal is rendelkezik. Benti, vagy benti-kinti tartási kötelezettséggel fogadható örökbe.

Ezel Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap
Ezel Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

A korábban bemutatott öt-öt gazdikereső négylábú itt tekinthető meg:

Aki már családra talált

Társy Diánától, az Állatokat Védjük Együtt Alapítvány elnökétől nagyszerű híreket kaptunk a minap. Biztos olvasóink is emlékeznek Akifra, aki az egyik korábban bemutatott, időközben azonban sajnos elpusztult kutyus, Csele barátja. Sokáig járta az erdőket mielőtt a menhely gondozásába került. Akif nagyon összetört miután társa elpusztult, azonban nem sokkal később rámosolygott a szerencse: cikkünk nyomán szerető családra talált. Boldog gazdis éveket kívánunk neki!

Szerető gazdákra talált Akif Fotó: beküldött

Örökbefogadás teljes felelősséggel

Az örökbefogadás nagy felelősséggel jár, az állatokat kizárólag örökbefogadási szerződéssel lehet befogadni, ezt az Állatokat Védjük Együtt Alapítvány kiemelten fontosnak tartja. Az örökbefogadási szerződés tartalmazza egyebek mellett, hogy az örökbefogadó a törvényben, illetve az helyi önkormányzati rendeletben meghatározott kereteken belül gondoskodik az állatról. Fontos: az örökbefogadó vállalja, hogy az állatról a legmegfelelőbben fog gondoskodni, annak a tőle telhető legmegfelelőbb körülményeket biztosítja, s élete végéig gondoskodni fog róla. Kényelemből vagy más okból kifolyólag semmilyen körülmények között sem hagyhatja magára, dobhatja ki azt az állatot.

Az örökbefogadó vállalja, hogy a végsőkig kitart a befogadott állat mellett,

elaltatni csak akkor altatja el, ha az állat már nagyon nagy mértékben szenved és az állatorvosnak is ezt javasolja.

Az örökbefogadó kötelessége továbbá, hogy az örökbefogadott állat elvesztését, sérülését, halálát és annak okát valamint körülményeit az örökbeadónak azonnal jelenti. Az állatot befogadó garantálja, hogy őt sem kísérleti, sem más olyan céllal nem viszi el, illetve adja át más személynek, hogy az állatot bármely módon is bántalmazzák, kísérletet folytassanak rajta. Fontos továbbá, hogy az örökbefogadó az örökbeadó tudta kívül nem adja tovább az állatot.

Amennyiben a befogadott kutyus vagy cica nem kapja meg a megfelelő bánásmódot, elhanyagolják, rosszul bánnak vele, akkor automatikusan örökbeadója tulajdonát képzi az állat, akinek joga van őt visszavenni. S végül de nem utolsó sorban az örökbefogadónak tartania kell a kapcsolatot az örökbeadóval.

Az örökbefogadással kapcsolatos további részletek ITT tekinthetőek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában