mókaplacc

2021.11.08. 15:58

Három hét múlva elkészülhet az új egri játszótér

Megkezdődött a munka a Cifrakapu utcában.

Sz. M. L.

Ha az időjárás is úgy akarja, már Mikuláskor élvezhetik a gyerekek a vadonatúj játszóteret, melyet ép és fogyatékossággal élő fiatalok is használhatnak.

Minczér Gábor, alpolgármester hétfői munkaterület átadáson elmondta, a Cifrakapu út és a Vallon út találkozásánál elhelyezkedő régi játszótér elemeit a Városgondozás Kft. munkatársai elbontották, így megkezdődhet az építkezés. Mint portálunk is beszámolt róla, az ötven millió forintból tervezett építmény a Szmrecsányi Lajos Érsekkertbe került volna, azonban a Tervtanács ezt nem engedélyezte, ezért új helyet kellett választani.

A feltúrt terület hamarosan gyerekzsivalytól lesz hangos Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Két másik felsővárosi képviselőtársammal is úgy gondoltuk, hogy ez a legmegfelelőbb helyszín az építkezésre. A Szerencsejáték Zrt. is ezt a terület választotta több hely közül – fogalmazott.

Fördős-Hódy Erzsébet, építészmérnök elmondta, alapvető játszótér építési munkálatokat igényel a különleges beruházás. Az új helyszínen az eredeti tervek alapján elképzelt elemeket telepítik, a burkolat kialakításában lesz némi változás.

Ezek is érdekelhetik