Attrakció

2022.03.16. 12:24

Elbontják az egri óriáskereket, de épül helyette az új

M. H.

A régi fesztiválokra megy, az új némileg kisebb lesz Forrás: Heves Megyei Hírlap Fotó: Berán Dániel

 Elbontják a Gárdonyi téren működő óriáskereket, de amint ez megtörténik, az üzemeltető újat épít – tudatta portálunkkal az információt Hajnády K. Endre, az egri önkormányzat sajtóreferense. Mint mondta, a létesítményt nyugat-európai fesztiválokra viszik, ez a létesítmény ugyanis gyorsan szét- és összeszerelhető, melyet a nyári szezonban több helyre utaztatnak majd.
 

– Ám amikor az utolsó elem elkerül onnan, az üzemeltető elkezdi az új kerék felépítését, mely mindenben megegyezik a régivel, öt méterrel lesz mindösszesen kisebb – tette hozzá.

 

A 2020 nyarán ideérkező attrakció magassága negyvenöt méter volt, közel kétszerese az ezt megelőző látványosságnak. Harminchat zárt, körpanorámás teljes üvegezésű kabinnal rendelkezett, a férőhelyek száma kabinonként hat ember volt. A magyar a Dankeschön Kft. németországi anyavállalata Európa vezető mobil-óriáskerék üzemeltető cége. Jelenleg hét óriáskerékkel rendelkeznek, a legkisebb 33, a legnagyobb 72 méter magas. Utóbbi rendszerint Londonban áll a Hyde-parkban a karácsonyi vásárokon. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában