Elismerés

2022.03.15. 15:00

Érdemkeresztet kaptak az ünnepen többen is Egerből

A nemzeti ünnep alkalmából Egerből többen is a Magyar Érdemkereszt kitüntetésben részesültek.

K. B. L.


Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyűlési képviselőjének felterjesztésére állami kitüntetést vehetett át Budapesten dr. Horváth Gábor Miklós háziorvos. A doktor Magyar Arany Érdemkereszt, míg Gyimesi Ottó vendéglátós vállalkozó, üzletvezető Magyar Bronz Érdemkereszt kitüntetésben részesült. 

 


Az Érdemrend fokozatait évről évre olyanok kapják, akik a kultúra, a tudomány, a művészet területén – Magyarország érdekeinek előmozdítása, az egyetemes emberi érdekek gyarapítása érdekében – példamutató tevékenységet folytattak. 

 


A Magyar Köztársaság elnöke Emődi Attila táncművész, az egri Gárdonyi Géza Színház – GG Tánc Eger Tánctagozata tagjának is átadta a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést. Az elismerést a kortárs tánc és a néptánc műfajokban nyújtott előadóművészi teljesítmény elismeréseként vette át a szakember. 
 

Címkék#elismerés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában