Oktatás

2022.05.05. 11:00

Megnyugtató válaszok születtek Petőfibányán

A polgármester gimnáziumi képzést szeretne indítani.

K. B. L.

Rendkívüli képviselő-testületi ülés keretében tárgyalták a falu döntéshozói a helyi Petőfi Sándor Baptista Általános Iskola átszervezésével kapcsolatos kérdéseket – tájékoztatta portálunkat Juhász Péter polgármester. A szülők részéről nagy volt az érdeklődés, százan vettek részt és tettek fel kérdéseket az iskola működtetőjének. 
Korábban a Magyarországi Baptista Egyház fenntartásában lévő iskolába járó gyerekek szülei értesítést kaptak az átszervezésről, azonban sok tisztázatlan kérdés maradt.

A polgármester elmondta, a fenntartó egyértelművé tette, hogy szeptembertől gimnáziumi képzést szeretne elindítani az oktatási intézményben, egyelőre esti képzési formában.

Ha a későbbiekben igény mutatkozik arra, hogy nappali rendszerben is legyen képzés, ennek megfelelően ki tudnak alakítani tantermeket az épületben. 
Az iskola 270 tanuló befogadására alkalmas, azonban 145 diákkal működik jelenleg. A felmerült kérdéseket tisztázva a rendkívüli ülés végén a testület egyhangúlag támogatta az átszer­vezést.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában